Horses Springtalent van het Jaar ‘zeer goed initiatief’ - Outdoor Gelderland

Horses Springtalent van het Jaar ‘zeer goed initiatief’

Audi A4 voor winnaar Grote Prijs van Gelderland
May 26, 2014
Stefanie van den Brink als Gelders Talent naar Outdoor Gelderland
June 2, 2014
Audi A4 voor winnaar Grote Prijs van Gelderland
May 26, 2014
Stefanie van den Brink als Gelders Talent naar Outdoor Gelderland
June 2, 2014
Toon alles

Horses Springtalent van het Jaar ‘zeer goed initiatief’

Ben Schröder zoekt samen met Adelinde Cornelissen, Michel Hendrix en het eco-team naar het Horses Springtalent van het Jaar 2014 tijdens Outdoor Gelderland op woensdag 5 juni. “Een zeer goed initiatief”, noemt Ben Schröder de educatieve wedstrijd in de hoofdpiste. Deelname is mogelijk voor ruiters die L-springen met hun pony zijn of B plus vijf winstpunten bij de paarden.

Ben Schröder zei direct ja toen hij als adviseur en jury gevraagd werd. “Ik hoop wel dat de ruiters er wat mee doen. De opleiding van een ruiter is zo belangrijk. Er zijn heel veel mensen met veel parcourservaring, maar goed paardrijden, laat staan een jong paard opleiden, dat kunnen er steeds minder. Iemand die weet hoe je een paard aan het springen moet krijgen heeft of een crack gehad of een goede opleiding. Kijk maar naar de betere ruiters. Die hebben allemaal een toppaard gereden waarmee ze hun doorbraak hadden of voor een goede stal gereden. Maar bij de meeste ruiters gaat het om kortstondige acties en dan lopen ze weer vast. Ik denk dat het zeer goed is dat er aandacht aan het rijtechnische gedeelte besteedt wordt”, vertelt Ben Schröder.

“Het gaat er niet om of je een proef wint in de landelijke rubrieken, maar of het paard op tienjarige leeftijd een kampioenschap kan lopen. In mijn ogen ben je pas winnaar als je tot het eind meedoet en dan heb ik het over topniveau”, gaat hij verder. “Ben je zelf niet in de gelegenheid om op dat niveau te rijden, dan is je paard bij een correcte opleiding wel heel veel geld waard. Er zijn genoeg ruiters die goed genoeg kunnen rijden, maar het laatste (nog) niet onder de knie hebben en ik hoop dat we die op Outdoor Gelderland te zien krijgen.”

“Eén ding wil ik ze sowieso meegeven: Als je er alles voor over hebt om jezelf verder te ontwikkelen, krijg je er ook wat voor terug. Wil je geen drie weken stallen mesten, dan heb je ook niet de discipline om topsport te bedrijven. Er zijn ruiters die bij ons komen met de vraag ‘wat kan ik verdienen?’, maar dat zou ik willen omdraaien in ‘wat kan ik leren?’ Die investering betaalt zich later dubbel en dwars terug als je die goede paarden correct weet op te leiden.”

Tijdens de talentenjacht zijn er vier onderdelen, die elk zo’n 15 minuten duren. Dressuurmatig werken onder het toeziend oog van Adelinde Cornelissen, de rijvaardigheid en inspringen over grondbalken en kruisjes met tips van één van de springruiters, het parcoursspringen waarbij je eveneens advies krijgt en tot slot een capaciteitentest, waar het eco-team van het Adelinde Trainings Center voor zorgdraagt. Fitheid is een belangrijk onderdeel in de paardensport en daarom word je begeleid door de eco-coaches tijdens de fysieke en mentale training in de capaciteitentest.

De acht ruiters die tijdens de selectiedag het hoogst scoren, strijden op zondag 8 juni in de finale voor de titel Horses Talent van het jaar en winnen een prijzenpakket ter waarde van ruim 500 euro.

Opgave is nog mogelijk tot zondag 1 juni via www.horses.nl/horses-talentendag. Wacht dus niet te lang meer!

Auteur: Wendy Scholten

Comments are closed.