Ivo Campagne: “De breedtesport is het fundament van onze sport” - Outdoor Gelderland

Ivo Campagne: “De breedtesport is het fundament van onze sport”

De Grote Prijs van Provincie Gelderland 2023 viel in handen van Johannes Ehning met Classic Donna © Digishots
Startsein heeft geklonken voor Outdoor Gelderland
March 14, 2024
Flexfamily maakt sprong met Outdoor Gelderland
May 15, 2024
De Grote Prijs van Provincie Gelderland 2023 viel in handen van Johannes Ehning met Classic Donna © Digishots
Startsein heeft geklonken voor Outdoor Gelderland
March 14, 2024
Flexfamily maakt sprong met Outdoor Gelderland
May 15, 2024
Toon alles

Ivo Campagne: “De breedtesport is het fundament van onze sport”

Stoeterij Sterrehof groeide onder de bevlogen leiding van Ivo en Ellen Campagne uit tot een internationaal begrip. Na ruim zeventien jaar sluit het boek, maar niet voordat nog eenmaal de Stoeterij Sterrehof Trofee wordt verreden. Ivo Campagne vertelt graag over zijn bedrijfsfilosofie, de waarde van het mooiste buitenevenement van Nederlanden zijn toekomstvisie: “De promotie van de paardensport wordt komende jaren vele malen belangrijker.

Met paradepaarden als Sterrehof’s Opium, Sterrehof’s Ushi, Sterrehof’s Calimero, Sterrehof’s Cayetano en Sterrehof’sDante N.O.P.  bouwden Ivo en Ellen Campagne een indrukwekkende palmares op. ‘Alles zelf doen, is optellen. Samenwerken is vermenigvuldigen’, prijkt er in grote letters op de website van Stoeterij Sterrehof. “Mooie kreet, hè”, grinnikt Ivo Campagne, “wij hebben hier altijd in geloofd en daar komt de samenwerking met Marc Houtzager en Julia Kayser-Houtzager vandaan. Het was nooit de bedoeling om in de sponsoring te stappen, maar met dit motto in het achterhoofd besloten we ook op die manier de Nederlandse springsport ondersteunen. We moeten zuinig zijn op de grote evenementen die hun waarde hebben bewezen.”

Gevestigd in het Gelderse Nunspeet, voelt Outdoor Gelderland als thuiskomen voor Ivo en Ellen Campagne. “We hebben het evenement een paar keer als toeschouwer bijgewoond, toen nog op Papendal in Arnhem. We kwamen in contact met de organisatie en zo ging het balletje rollen. Persoonlijk vind ik Outdoor Gelderland het mooiste buitenevenement van Nederland en we wilden daar graag een steentje aan bijdragen. Natuurlijk heeft de locatie ook meegespeeld, het is extra leuk om iets voor je eigen regio te kunnen betekenen.”

Totaalplaatje
“Outdoor Gelderland heeft van oudsher vooropgelopen op het gebied van toegankelijkheid voor jeugdruiters en personen met een handicap. Het evenement onderscheidt zich door haar inzet om iedereen een mooie dag te bezorgen. Er is niet alleen oog voor de internationale topsport, maar juist ook voor de bixie en pony rubrieken en de landelijke paardensport. De combinatie van springen en de dressuur en showelementen van het Anemone Horse Trucks Saturday Night Gala maakt het extra aantrekkelijk voor de toeschouwers. Het evenement is daarnaast goed verzorgd en kent een fijne sfeer. Het totaalplaatje klopt. Alle lof voor de organisatie, zij zetten echt een compleet concept neer”, prijst Ivo Campagne.

Ivo en Ellen Campagne hebben Stoeterij Sterrehof opgericht vanuit een duidelijk filosofie: “Ons doel is altijd een mooi product leveren. Van een goed veulen tot een Olympisch sportpaard. Al vanaf dag één is deze visie gestoeld op de pilaren dierenwelzijn, duurzaamheid en kwaliteit. Van goede verzorging en het juiste management tot het rijtechnischeniveau. Alleen als alle radartjes soepel draaien, kun je iets moois leveren. Outdoor Gelderland heeft diezelfde waardes hoog in het vaandel staan en sluit zo precies aan bij onze filosofie.”

Basissport van grootste belang
Na enkele jaren werd de ‘Stoeterij Sterrehof Trofee’ in het leven geroepen. Ivo Campagne legt uit hoe dit idee werd geboren: “We wilden graag de jongelui en breedtesport bij de topsport betrekken. De achterliggende gedachte is dat de basissport van het allergrootste belang is, want hier komt uiteindelijk de top uit voort. Ruiters en amazones die zich hebben bewezen in de voorselecties, mogen op dit prachtige evenement hun talenten laten zien. We hopen dat dit de lijntjesmet de topsport ook verkort. Het enthousiasme en de overweldigende respons van de breedtesport is heel mooi om te zien. Zodra het vraagprogramma online komt, stromen de inschrijvingen binnen en de startlijsten zijn ieder jaar vol. Dat onderstreept hoe waardevol deze competitie is.”

De laatste voorselectie van de Stoeterij Sterrehof Trofee staat gepland op zaterdag 1 juni op het terrein van de titelsponsor in Nunspeet. “Wij hebben dit eenmaal eerder gedaan ten tijde van ons tienjarig jubileum. De stoeterij staat nu te koop en dit is het laatste jaar dat de Stoeterij Sterrehof Trofee in deze benaming wordt georganiseerd. Het leek ons daarom een gepaste afsluiter om de laatste voorselectie bij ons in Nunspeet te houden. Natuurlijk komt daar het nodige werk bij kijken, maar ons team reageerde super enthousiast. We kijken er erg naar uit en iedereen is van harte welkom. We bieden mensen graag een kijkje achter de coulissen. Dit komt de naam van de sport ten goede.”

Positieve publiciteit
Ivo Campagne vervolgt: “We zijn er allemaal bij gebaat dat het aantal liefhebbers van de paardensport blijft groeien. Eén van de manieren om dit te bewerkstelligen is dat zoveel mogelijk mensen op stallen komen waar het allemaal goed voor elkaar is. Zo laten we de tegenstanders zien dat er goed voor de paarden gezorgd wordt en dat de concoursen veilig en professioneel worden georganiseerd. Dus laten we samen veel mensen verwelkomen en zorgen dat de sport positief in de pers komt. De jeugd heeft de toekomst, dus laten we de jonge mensen er zoveel mogelijk bij betrekken. En nogmaals, we moeten waakzaam zijn dat naast de topsport de breedtesport eveneens wordt bediend. Zij trekt een groot publiek en vormt het fundament van onze mooie sport. De promotie van de paardensport wordt de komende jaren vele malen belangrijker. Dat wordt nog een hele klus!”, signaleert de paardenman pur sang.

Ivo en Ellen Campagne maakten eind vorig jaar bekend het Stoeterij Sterrehof-stokje over te gaan dragen. “Ik heb 50 jaar van mijn leven aan paarden gewijd en het is nu tijd om een stapje terug te doen. We willen graag meer reizen en hebben nu nog de gezondheid om dat te doen. Hoewel het zakelijke aspect ten einde komt, blijven we uiteraard persoonlijk verbonden aan de paardensport. Ellen blijft rijden, want dat is haar lust en haar leven. We houden contact met onze medewerker Edward van den Bragt; hij gaat voor zichzelf beginnen. Daarnaast zetten we samenwerking met Stal Houtzager-Kayser voort, zodat Marc en Julia hun topsport ambities kunnen blijven verwezenlijken. We gaan dit jaar nog eenmaal genieten van de Stoeterij Sterrehof Trofee op Outdoor Gelderland. Hopelijk wordt deze speciale competitie net als voorgaande jaren een groot succes!”, besluit Ivo Campagne.

Voorselecties Stoeterij Sterrehof Trofee
De Stoeterij Sterrehof Trofee is een competitie voor landelijk talent in de klassen 1.10m, 1.20m en 1.30m. Van medio april tot en met 1 juni staan er door heel Gelderland negen kwalificatiewedstrijden op de agenda. Iedere voorselectie plaatsen de beste drie deelnemers per klasse zich voor de finale op Outdoor Gelderland. Bekijk hier een overzicht van de data en locaties. Vrijdag 14 juni en zondag 16 juni volgt in de internationale piste van Paardensportcentrum Lichtenvoorde de spannende ontknoping.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aanmelden voor Nieuwsbrief