Startsein heeft geklonken voor Outdoor Gelderland - Outdoor Gelderland

Startsein heeft geklonken voor Outdoor Gelderland

The Future meets Grand Prix tijdens Anemone Horse Trucks Dressuurgala
June 20, 2023
Ivo Campagne: “De breedtesport is het fundament van onze sport”
April 15, 2024
The Future meets Grand Prix tijdens Anemone Horse Trucks Dressuurgala
June 20, 2023
Ivo Campagne: “De breedtesport is het fundament van onze sport”
April 15, 2024
Toon alles

Startsein heeft geklonken voor Outdoor Gelderland

Johannes Ehning - Classic Donna Outdoor Gelderland 2023 © DigiShots

De lente hangt in de lucht en menig ruiter kijkt reikhalzend uit naar het buitenseizoen. Goed nieuws voor hen die Outdoor Gelderland al met grote letters in de agenda hadden genoteerd: het internationale vraagprogramma is goedgekeurd en de inschrijvingen zijn geopend!

Deze zomer vormt Paardensportcentrum Lichtenvoorde voor de derde maal het toneel van het grootste topsportevenement van Gelderland. Woensdag 12 juni bijt de jeugd de spits af in de Juweliershuis Aalbers Talenten Competitie en zondag 16 juni wordt het vijfdaagse paardenfestijn passend afgesloten met de meeslepende Grote Prijs van de Provincie Gelderland.

Internationaal CSI 3* & CSI 1*
Outdoor Gelderland organiseert ook in 2024 een internationaal concours op éénsterren en driesterren niveau. In de CSI 1* wordt de Small Tour over 1.25m-1.30m hoogte en de Big Tour over 1.30m-1.35m hoogte verreden. De CSI 3* omvat de Small Tour met 1.40m parcoursen en de Medium Tour op 1.45m niveau. In de Big Tour krijgen deelnemers een 1.45m en een 1.50m proef voorgeschoteld met als finalestuk de 1.55m Grand Prix.

Het vraagprogramma met daarin alle relevante informatie zoals inschrijfgeld, aanmeld deadlines, prijzengeld en het overzicht van alle rubrieken is hier te vinden. Geef je op via MijnKNHS of bij jouw nationale federatie.

Landelijk talent
Outdoor Gelderland biedt ieder jaar landelijke ruiters en amazones de kans om hun vaardigheden in de grandioze piste van Vragender tentoon te stellen. Door middel van zes voorselecties kunnen C/D/E ponyruiters zich kwalificeren voor de finale van de Juweliershuis Aalbers Talenten Competitie pony’s. Deze rubrieken over 1.00m, 1.10m en 1.20m hoogte worden verreden op de Jeugddag op woensdag 12 juni. Het vraagprogramma en de data van de voorselecties staan inmiddels online.

Daarnaast staat er voor de allerkleinste atleten het Bixie & Friends Event op het programma. De Bixie wedstrijden op vrijdag, zaterdag en zondag zijn onderverdeeld in drie disciplines: dressuur, springen en cross. Meer informatie is te vinden via deze pagina, inschrijven kan via MijnKNHS.

De tegenhanger voor landelijk talent in de categorie paarden is de Stoeterij Sterrehof Outdoor Gelderland Trofee. Ruiters en amazones gaan hier de strijd aan in de klassen 1.10m, 1.20m en 1.30m. Deelnemers kunnen zich kwalificeren tijdens één van de acht selectiewedstrijden. Meer informatie en een overzicht van de voorselecties is hier te vinden.

Genieten vanaf de zijlijn? Reserveer uw tickets!
Liever deze topsport bewonderen vanaf de zijlijn? De kaartverkoop is nu ook van start! Outdoor Gelderland staat bekend om haar levendige sfeer en biedt haar bezoekers een gezellig strodorp, bruisende feestavonden en natuurlijk een boordevol programma. Zo belooft het zaterdag 15 juni een zinderende zomeravond te worden met het Anemone HorseTrucks Saturday Night Gala.

Net zoals voorgaande jaren blijft Outdoor Gelderland gratis toegankelijk op woensdag, op donderdag, vrijdag en zaterdag bedragen de kosten voor een terreinkaart €15.00 euro per dag. Wil je verzekerd zijn van een plekje op de overdekte tribune tijdens de sportieve hoogtepunten op zaterdag of zondag? Dat kan natuurlijk ook! Reserveer daarvoor een tribuneticket via onze kaartverkooppagina.

Niets missen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

 

 

Auteur: Aline van der Waaij

 

Guusje Gaasbeek en haar pony Emilinda wonnen vorig jaar de Talenten Competitie klasse 1.20m © Digishots

Guusje Gaasbeek en haar pony Emilinda wonnen vorig jaar de Talenten Competitie klasse 1.20m © Digishots

Outdoor Gelderland organiseert ook in 2024 Bixie wedstrijden in de disciplines dressuur, springen en cross © Digishots

Outdoor Gelderland organiseert ook in 2024 Bixie wedstrijden in de disciplines dressuur, springen en cross © Digishots

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *