Kindermiddagen op Outdoor Gelderland - Outdoor Gelderland

Kindermiddagen op Outdoor Gelderland

Volop strijd om finaleplek Stoeterij Sterrehof Outdoor Gelderland Trofee
April 17, 2013
Cherokee opent Anemone/PAVO Masterclass met zege
April 22, 2013
Volop strijd om finaleplek Stoeterij Sterrehof Outdoor Gelderland Trofee
April 17, 2013
Cherokee opent Anemone/PAVO Masterclass met zege
April 22, 2013
Toon alles

Kindermiddagen op Outdoor Gelderland

Een gratis proefles ponyrijden? Vragen stellen aan een internationale dressuur- of springruiter en meedoen aan een speurtocht? Het kan allemaal tijdens de kindermiddagen op het hippische topevenement Outdoor Gelderland in Arnhem!

De organisatie van Outdoor Gelderland heeft een nieuw concept aangeboord. Diverse maneges uit de omgeving van Arnhem bieden op woensdagmiddag 29 mei gratis proeflessen aan op het concoursterrein op Sportcentrum Papendal. De deelnemers krijgen het één en ander over de pony’s en ponyrijden uitgelegd, zoals poetsen en opzadelen, en stappen daarna in het zadel voor les, met tot slot tijd voor een vragenrondje.

De inschrijving hiervoor is geopend. De deelnemende maneges zijn Stal Mansour (Arnhem),
Hippisch Centrum De Waterberg (Arnhem), Manege De Fruithof (Heteren),
RSC De Vossenberg (Groessen) en
Nationaal Centrum Paardrijden Gehandicapten (Arnhem).

Behalve deelname aan de proeflessen kunnen de kinderen ook diverse stands bezoeken en op de tribune naar verschillende springrubrieken kijken. Dat geldt ook op zaterdagmiddag 1 juni met een speciale kinderprogramma van 13.00 tot 17.00 uur. Op het terrein van Outdoor Gelderland is een speurtocht uitgezet, wordt er een minipersconferentie georganiseerd waarbij kinderen vragen kunnen stellen aan een topruiter en is er een uitgebreide rondleiding door de stallen van de internationale paarden. Een unieke gebeurtenis, aangezien bezoekers normaal geen toegang hebben tot de stallen van een internationaal paardensportevenement!

Voor wie er nog geen genoeg van kan krijgen, is er een meet and great waarbij de kids op de foto kunnen met een internationale spring- of dressuurruiter. Ook wordt er topsport bekeken. De kinderen gaan samen met iemand die veel weet van de topsport op de tribune zitten, krijgen uitleg en kunnen vragen stellen. In de workshop ‘200 jaar koninkrijk’ leren kinderen hoe de cavalerie 200 jaar geleden opgebouwd was en gaan ze met hun groep een aanvalsstrategie naspelen.

De toegang tot het evenement en deelname aan de kindermiddag is gratis. Op zaterdagavond geldt er een tribunetoeslag van €20,- voor volwassene en €10,- voor kinderen.

Meer informatie: www.outdoorgelderland.nl/kindermidag

Comments are closed.