Cherokee opent Anemone/PAVO Masterclass met zege - Outdoor Gelderland

Cherokee opent Anemone/PAVO Masterclass met zege

Kindermiddagen op Outdoor Gelderland
April 19, 2013
Outdoor Gelderland mag opnieuw op topruiters rekenen
May 3, 2013
Kindermiddagen op Outdoor Gelderland
April 19, 2013
Outdoor Gelderland mag opnieuw op topruiters rekenen
May 3, 2013
Toon alles

Cherokee opent Anemone/PAVO Masterclass met zege

De Anemone/Pavo Masterclass voor tuigpaarden, supported by ‘t Peerdewinkeltje, kende zondag in Mierlo een droomstart. Voor volgepakte tribunes presenteerde zich zes kwaliteitsvolle tuigpaarden, die beoordeeld werden door een bijzonder juryduo: VDL Groep-directeur Wim van der Leegte en Jan Schuttert, vader van de succesvolle springruiters Hendrik-Jan en Frank.

 Voor elke competitiewedstrijd van de Masterclass worden twee gastjuryleden gevraagd die als ‘buitenstaanders’ het klassement opmaken en daar hoefden Van der Leegte en Schuttert niet lang over na te denken. “Hartstikke leuk”, reageerde Wim van der Leegte ter plekke en ook Schuttert wilde kwijt dat hij niet alleen een liefhebber van springpaarden is, maar ook van een goed tuigpaard.

“Ik kijk graag naar deze rubrieken. Het breekt het wedstrijdprogramma en het publiek kan langs de kant mee beoordelen. Het was leuk om te jureren. De beste drie eruit halen was niet moeilijk, ze plaatsen wel en ik vraag me af of we dat wel goed gedaan hebben. Ze zaten heel dicht bij elkaar. In mijn ogen heeft de nummer drie, Aron HBC van de HBC stal uit Boijl, misschien wel de meeste potentie van allemaal. Een paard dat zich met een losse manier presenteert. Ja, we zagen ook dat hij af en toe onregelmatig ging, maar dat is vast af te leren”, lacht Jan Schuttert.

De overwinning ging naar Cherokee (v. Torino) in handen van eigenaar Lean Verhoeff. “Omdat Lean zo mooi op de bok zit, een mooie stijl van rijden”, was Wim van der Leegte van deze combinatie gevleid. Eervol tweede werd de met een geweldige houding bewegende PrimeVal Bentley VDL (v. Larix) van de combinatie VDl stud, Arends, Ritsema en stal Mekkes. Derk Jan Mekkes stelde hem voor.

Voor de meeste tuigpaarden was Mierlo de eerste buitenwedstrijd van het seizoen en dat was wat terug te zien in het optreden. Ze waren enthousiast en haast te gemotiveerd en moeten nog wat in het ritme komen. “Ik verwacht dat ze allemaal nog een paar klassen beter zullen lopen tijdens de volgende wedstrijd op Jumping Etten-Leur op zaterdag 1 juni”, voorspelt Derk Jan Mekkes na afloop.

De plaatsen vier tot en met zes gingen naar Only the Lonely (v. Manno) met Evelien Corbeek, Wander (v. Marvel) van Stal Haarsma met Aris van Manen en Colanda (v. Manno) van Stoeterij Embregts en Van der Gun met Sabrina Melotti.

 Uitslag Mierlo:

1. Cherokee (v. Torino) rijder Lean Verhoeff
2. PrimeVal Bentley VDL (v. Larix) rijder Derk Jan Mekkes
3. Aron HBC (v. Ganges) rijder Cees Embregts
4. Only the lonely (v. Manno) rijdster Evelien Corbeek
5. Wander (v. Marvel) rijder Aris van Manen
6. Colanda (v. Manno) rijdster Sabrina Melotti

Comments are closed.