Kirsten van den Berg onverslaanbaar in 1.30m BKC Prijs - Outdoor Gelderland

Kirsten van den Berg onverslaanbaar in 1.30m BKC Prijs

Hilde Veenstra slaat dubbelslag in Harry’s Horse International Trading Prijs
June 13, 2024
Elize van de Mheen en Lucas Porter aan kop in 1.40m Double M Stables Small Tour
June 13, 2024
Hilde Veenstra slaat dubbelslag in Harry’s Horse International Trading Prijs
June 13, 2024
Elize van de Mheen en Lucas Porter aan kop in 1.40m Double M Stables Small Tour
June 13, 2024
Toon alles

Kirsten van den Berg onverslaanbaar in 1.30m BKC Prijs

Kirsten van den Berg en Maylotte DDH onverslaanbaar in de BKC Prijs © Digishots

Kirsten van den Berg en Maylotte DDH hebben vandaag hun tweede internationale zege aaneengeregen in de 1.30m BKC Prijs. De combinatie was op de eerste dag al razendsnel, maar op donderdag wist ze een zelfs een gat van ruim twee seconden te slaan richting de concurrentie.

De zevenjarige schimmel schreef op de eerste dag haar allereerste internationale overwinning op naam. Donderdag voegde Kirsten van den Berg daar direct een tweede zege aan toe. “Ja, die tweede winst volgt in recordtempo! Het voelt bijna onwerkelijk. Gek genoeg voelde de rit niet alsof we in de hoogste versnelling zaten. Ik ben perfectionistisch dus bij het terugkijken van de video zag ik ook nog wel wat verbeterpuntjes van mijn kant. Normaal gesproken is de tweede dag nooit mijn sterkste dag, dus nu moeten we scherp blijven.”

Derde succesvolle generatie voor De Havikerwaard
Zaterdag komt Kirsten van den Berg aan start in de 1.35m Flanders Foal Auction Grand Prix.  “Maylotte DDH heeft nog heel weinig ervaring op 1.35m niveau. Het zal niet meevallen de derde dag weer te pieken, maar mijn Outdoor Gelderland kan sowieso al niet meer stuk. Het is voor mijn werkgever, de heer Jan Van de Kamp van Dekstation De Havikerwaard, ook heel speciaal. Hij heeft Maylotte DDH gefokt en in eigendom. Ze is de derde generatie op rij die internationaal succesvol is. Haar grootmoeder is de 1.60m Grand Prix-merrie Babylotte van Bart Bles. Moeder Waylotte DDH Z werd internationaal uitgebracht door Karlijn Stemerdink. Ik prijs mezelf gelukkig dat ik op zo’n paard mag rijden.”

Suze Bos bezette met de achtjarige merrie Love It de tweede plek. Doron Kuipers moest woensdag alleen Kirsten van den Berg voor zich dulden. In het zadel van Little Engine Could zette Kuipers ook op de tweede dag een sterke prestatie neer, nu mochten ze de derde prijs in ontvangst nemen.

De volledige uitslag is hier te vinden.

 

 

Auteur: Aline van der Waaij

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aanmelden voor Nieuwsbrief