Nienke van Roekel en Isabelle van Bommel winnen Stoeterij Sterrehof Trofee 1.20m en 1.30m - Outdoor Gelderland

Nienke van Roekel en Isabelle van Bommel winnen Stoeterij Sterrehof Trofee 1.20m en 1.30m

Duitse amazones hebben de overhand in 3* 1.45m Manestream Prijs
June 14, 2024
Zege voor Bas Moerings en elektrische Kivinia in 1.50m Paardenkliniek de Watermolen Prijs
June 15, 2024
Duitse amazones hebben de overhand in 3* 1.45m Manestream Prijs
June 14, 2024
Zege voor Bas Moerings en elektrische Kivinia in 1.50m Paardenkliniek de Watermolen Prijs
June 15, 2024
Toon alles

Nienke van Roekel en Isabelle van Bommel winnen Stoeterij Sterrehof Trofee 1.20m en 1.30m

Isabelle van Bommel won de Stoeterij Sterrehof Trofee klasse 1.30m met de door haar schoonvader gefokte Geronada B © Digishots

De eerste twee winnaars van de Stoeterij Sterrehof Trofee zijn bekend. Isabelle van Bommel greep haar kans in de finale op 1.30m hoogte. Nienke van Roekel zette met solide ritten de 1.20m klasse naar haar hand.

De vrijdagavond werd afgesloten met de Stoeterij Sterrehof Trofee klasse 1.30m. Drie combinaties plaatsten zich voor de barrage. Isabelle van Bommel ging in haar tweede rit voluit en stond bijna drie seconden los van de rest van het deelnemersveld. De amazone, die samen met haar man Jurre van Bommel Stoeterij Brennerhoeve runt, is dan ook lovend over haar merrie: “Ik rook mijn kans! Mijn paard kan kort draaien en hard galopperen zonder vlak te worden op de sprong. Het plan voor de barrage lag klaar en direct na de eerste hindernis voelde ik dat het goed zat. Winnen op zo’n mooi concours is simpelweg genieten. Geronada B heeft zo’n groot hart, ze is een fantastische merrie. Ze is gefokt door mijn schoonvader en dat maakt het voor onze familie extra speciaal. Mijn schoonvader wilde enorm graag komen kijken, maar is vanwege zijn ziekte daartoe helaas niet in staat. Hij heeft uiteraard alles gevolgd via Horse & Country TV. Des te mooier dat we met de overwinning thuiskomen.”

Guillermo Carballai Gutiérrez plaatste zich als tweede met de achtjarige Loveliness. Net als de winnaar een dochter van de hengst Eldorado v/d Zeshoek. Micky Morssinkhof wist onder toeziend oog van thuispubliek de derde podiumplek op te eisen met de negenjarige Karelian.

Grote piste past Noadermus PP
De ontknoping van de Stoeterij Sterrehof Trofee klasse 1.20m vond al eerder op de dag plaats. Nienke van Roekel nam de trofee in ontvangst. De amazone vertelt dat haar zesjarige ruin Noadermus PP zich als een vis in het water voelt in de internationale piste van Outdoor Gelderland. “Noadermus PP heeft heel veel galop, maar vindt wenden nog lastig. Dat gaat de laatste tijd wel steeds beter. Deze grote ring is perfect voor hem, hier komt zijn galop echt tot zijn recht. Het is natuurlijk heel gaaf om op zo’n groot evenement te mogen rijden en nog eens extra leuk als je dan wint. Hopelijk komen Noadermus PP en ik volgend jaar aan start in de internationale rubrieken van Outdoor Gelderland. We hebben in ieder geval een goede voorbereiding zo!”

Slechts twee combinaties wisten een dubbele nulronde neer te zetten in de 1.20m proef. Naast de winnares was dit Charissa van der Poel met de twaalfjarige ruin Bad Boy. Lotte Borgers was pijlsnel in de barrage, maar moest een balk incasseren op Lavender Blue. De combinatie werd zo verwezen naar plek drie.

Klik hier voor de uitslagen.

 

Auteur: Aline van der Waaij 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aanmelden voor Nieuwsbrief