Zege voor Bas Moerings en elektrische Kivinia in 1.50m Paardenkliniek de Watermolen Prijs - Outdoor Gelderland

Zege voor Bas Moerings en elektrische Kivinia in 1.50m Paardenkliniek de Watermolen Prijs

Nienke van Roekel en Isabelle van Bommel winnen Stoeterij Sterrehof Trofee 1.20m en 1.30m
June 15, 2024
Hattrick voor Hilde Veenstra en Daniella in 1* Small Tour
June 15, 2024
Nienke van Roekel en Isabelle van Bommel winnen Stoeterij Sterrehof Trofee 1.20m en 1.30m
June 15, 2024
Hattrick voor Hilde Veenstra en Daniella in 1* Small Tour
June 15, 2024
Toon alles

Zege voor Bas Moerings en elektrische Kivinia in 1.50m Paardenkliniek de Watermolen Prijs

“Kivinia heeft alles wat ik nodig heb”, prijst Bas Moerings zijn negenjarige merrie © Digishots

De Paardenkliniek de Watermolen Prijs kende een startlijst om van te watertanden. Topruiters uit binnen- en buitenland zorgden voor prachtige sport in de driesterren ranking proef over 1.50m. Bas Moerings en zijn negenjarige merrie Kivinia zetten een overslaanbare barragerit neer. Maikel van der Vleuten en Lars Kuster deden het voltallige podium oranje kleuren.

 Een lijstje indrukwekkende namen betrad vrijdagavond de piste voor de 1.50m ranking proef. Het hoge niveau werd benadrukt door de achttien foutloze basisomlopen. Niemand kon echter tippen aan de tijd van Bas Moerings en door de familie Moerings zelfgefokte merrie Kivinia. “Kivinia is enorm competitief. Ze is snel, voorzichtig en elektrisch. Alles wat ik nodig heb. Morgen krijgt ze een dag rust en zondag maakt ze haar Grote Prijs-debuut. Ze heeft geen ijzers dus wedstrijden op zandbodems passen haar het best. Vorig jaar hebben we ook fijn gereden op Outdoor Gelderland. Het is een mooie wedstrijd om haar weer een tandje hoger te laten lopen”, vertelt Bas Moerings.

Nederlandse ruiters maken vuist
Maikel van der Vleuten verwees Lars Kuster met een honderdste van een seconde naar de derde plaats. Van der Vleuten heeft in Vragender zijn dertienjarige merrie Dywis HH meegebracht. Lars Kuster, bezig aan een zeer sterk concours in Vragender, noteerde opnieuw een goed resultaat met Idylle of Romance. De Nederlandse ruiters maakten deze rubriek een vuist richting hun internationale concurrenten. Duitser Christian Kukuk was met Nice van ’t Zorgvliet de enige die zich in de top zeven kon mengen. Jeroen Dubbeldam bezette op Trezeguet de vijfde plek, vóór Hessel Hoekstra met Comthago VDL en Frank Schuttert op Luckey SR Z. Marcus Ehning stuurde Flower Girl naar de achtste plek en bleef zo Annelies Vorsselmans op Ubrisco voor. De snelste vierfouter van de barrage was Sophie Hinners. Op Vittorio 8 stelde zij nipt een top-10 klassering veilig.

 Klik hier voor de volledige uitslag

 

Auteur: Aline van der Waaij

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aanmelden voor Nieuwsbrief