Nog één dag paardensport op Outdoor Gelderland te gaan - Outdoor Gelderland

Nog één dag paardensport op Outdoor Gelderland te gaan

Shirley Scholten Horses Springtalent van het Jaar
June 8, 2014
adelinde cornelissen overwinnaar ing. gaston glock prijs
June 8, 2014
Shirley Scholten Horses Springtalent van het Jaar
June 8, 2014
adelinde cornelissen overwinnaar ing. gaston glock prijs
June 8, 2014
Toon alles

Nog één dag paardensport op Outdoor Gelderland te gaan

Op de vijfde en voorlaatste dag van Outdoor Gelderland, zondag 8 juni, was er weer paardensport van de bovenste plank te zien. Adelinde Cornelissen onderstreepte in Arnhem nogmaals haar klasse door na haar overwinning van gisteren ook de kür op muziek van vandaag te winnen en dat belooft veel in de opbouw richting de Wereldruiterspelen in Normandië.

Olympisch dressuurpaard Jerich Parzival, die negen maanden wedstrijdpauze had, moet nog wat meer in het concoursritme komen maar kwam nu alweer op 81% uit. “De oude Adelinde en de oude Parzival zagen we hier terug. Ze moeten nog aan wat details werken voor hogere cijfers, maar dat komt wel goed”, zegt jurylid Jacques van Daele.

De verrassing van het concours was Hans Peter Minderhoud met zijn nieuwe crack Glock’s Flirt (v. Florestan). Gisteren derde, in de kür tweede. Met 78.425% “Wat niet verwacht werd, is toch waarheid geworden”, vertelt Van Daele, die hiermee aantipt dat hippische juryleden vaak aan een nieuwe combinatie moeten  ‘wennen’ voordat ze met hoge scores over de brug komen. “Het is belangrijk dat we de mensen de punten geven die ze verdienen en dat is hier gebeurd. In de piaffe gaat Flirt een beetje wiegen, waardoor je niet hoger dan een 5 of 6 kan geven, maar hij compenseert dit weer met prachtige overgangen en een super passage. Dit is toekomst!”

De KWPN-hengsten Glock’s Voice (v. De Niro) met Edward Gal en Arlando NH N.O.P. (v. Paddox) met Diederik werden derde en vierde, voor Marlies van Baalen op Miciano (v. Medici). De Intermediaire I finale om de BKC Prijs kwam op naam van de Brabantse amazone Fieke Houwen met Zweed (v. Scandic).

Verder werden er drie springrubrieken verreden, waarvan Robert Vos op Cupido (v. Ustinov) de 1.30m Harry’s Horse Prijs won en Patrick Lemmen op A Cassandra (v. Quinar) de 1.35m DroomParken Prijs. In de belangrijkste springrubriek, de 1.45m Anemone Horse Trucks Prijs, was Jur Vrieling met zijn vierde plaats met KWPN-hengst Zavall VDL (v. Casall) de beste Nederlander.

Verder werd de 14-jarige Shirley Scholten uitgeroepen tot Horses Springtalent van het Jaar 2014. Zij maakte met haar pony Mr. Djago veel indruk op Adelinde Cornelissen, Ben Schröder, Michel Hendrix en het eco-team, die woensdag acht finalisten selecteerden uit bijna zestig jonge talenten.

Morgen, Pinkstermaandag, is het de laatste kans om op Outdoor Gelderland van de springsport te genieten, met als hoofdnummer de 1.55m Grote Prijs van Gelderland om 15.00 uur. Tevens draait de CuliFair met haar talrijke restaurants nog één keer op volle toeren.

www.outdoorgelderland.nl

Comments are closed.