Shirley Scholten Horses Springtalent van het Jaar - Outdoor Gelderland

Shirley Scholten Horses Springtalent van het Jaar

BKC prijs intermediate I voor Fieke Houwens
June 8, 2014
Nog één dag paardensport op Outdoor Gelderland te gaan
June 8, 2014
BKC prijs intermediate I voor Fieke Houwens
June 8, 2014
Nog één dag paardensport op Outdoor Gelderland te gaan
June 8, 2014
Toon alles

Shirley Scholten Horses Springtalent van het Jaar

Het Horses Springtalent van het Jaar 2014 is zojuist gevonden in de amazone Shirley Scholten. Zij kwam vanavond als winnares uit de bus tijdens de finale op Outdoor Gelderland. Samen met haar D-pony Mr. Djago maakte zij grote indruk op Adelinde Cornelissen, Ben Schröder, Michel Hendrix en het eco-team.

De 14-jarige amazone uit Hengelo die haar pony in het M start reageerde dolblij. “Ik had precies bedacht hoe ik het ging doen en het ook zo uitgevoerd. Ik was niet echt zenuwachtig. Vooraf heb ik via social media geprobeerd stemmen in te zamelen. Ik heb zelfs bij de Albert Heijn briefjes opgehangen om te stemmen.”

De finalisten reden vandaag tijdens de finale een parcours met een soort ingebouwde barrage. Het aantal balken of de tijd werd uiteindelijk niet beoordeeld, maar wel de wijze waarop de kandidaten met zowel het klassiek rijden als het barragerijden omgingen. Halverwege het parcours werd de ruiters gevraagd te schakelen naar hoger tempo. Scholten reed met veel lef binnendoor richting de Audi oxer. Dit was krap, maar werd door pony Mr. Djago keurig uitgevoerd.

Scholten had zich woensdag samen met zeven medekandidaten gekwalificeerd voor deze finale. In deze eerste ronde kregen de deelnemers in groepjes les van het ECO-team (lichamelijke en mentale training), Adelinde Cornelissen (dressuur), Ben Schröder (springgymnastiek) en Michel Hendrix (parcoursspringen). In elke fase konden de ruiters en amazones met hun pony of paard punten verdienen.

De afgelopen dagen konden de bezoekers van Horses.nl stemmen op de finalisten. Deze uitslag werd opgeteld bij de eerder behaalde punten. Na de eindronde vanavond werd Scholten uitgeroepen tot winnares. De tweede plaats was voor de pas 11-jarige Pam Nieuwenhuis. De ponyamazone uit Groessen kwam in actie met Pam’s Don Pedro, een 22-jarige pony die ze uitbrengt in het Z. Derde werd Berber Dijkman. Deze 17-jarige amazone uit Wezep reed het paard Detona waarmee ze normaal in het M start.

De educatieve wedstrijd was opengesteld voor ruiters die L-springen met hun pony zijn of B plus vijf winstpunten bij de paarden. Belangrijk was aandacht voor de correcte opleiding van zowel paard als ruiter.

 Bron: Horses

Comments are closed.