Outdoor Bastards laten zien wat dressuur is - Outdoor Gelderland

Outdoor Bastards laten zien wat dressuur is

Sterren van Wensink Mercedes-Benz op Outdoor Gelderland
May 4, 2018
Sanne Thijssen geeft antwoord op #Durftevragen
May 9, 2018
Sterren van Wensink Mercedes-Benz op Outdoor Gelderland
May 4, 2018
Sanne Thijssen geeft antwoord op #Durftevragen
May 9, 2018
Toon alles

Outdoor Bastards laten zien wat dressuur is

Vorige jaar waren het de springruiters die het goede voorbeeld gaven, dit jaar komen de 'Outdoor Bastards' in de ring. Foto Wendy Scholten

Oude tijden herleven op Outdoor Gelderland. Als de internationale springpaarden op zaterdag 30 juni hun parcoursen van die dag hebben gesprongen, is het tijd voor de Outdoor Bastards! Grand Prix-dressuurruiters, waarvan de meesten al heel lang niet meer in de ring geweest zijn, strijden tijdens het dressuurgala op de zaterdagavond nog één keer tegen elkaar.

Grand Prix
Dit gaat een ongekende battle worden, want in hun glorietijden lieten ze zich de kaas ook al niet van het brood eten. De Outdoor Bastards die ‘ja’ gezegd hebben om voor volle tribunes een verkorte Grand Prix of Intermediaire I-dressuurproef te rijden en het nog één keer voor te doen, worden beoordeeld door internationale juryleden. Zouden ze de feedback kunnen doorstaan

Dressuursterren
Wie doen er mee? Coby van Baalen, Tineke Bartels, Leunus van Lieren, Hans Bernoski, Alex van Silfhout, Rien van der Schaft, Inge van der Schaft, Jacquelien van Grunsven en Christa Larmoyeur. Stuk voor stuk fameuze namen die nog altijd een grote rol spelen in de dressuurwereld en talrijke talenten begeleiden richting het hoogste niveau. Nu mogen ze het zelf nog een keer laten zien in de ring. Ze zijn de messen al aan het slijpen.

Kür op muziek
Christa Larmoyeur komt op deze avond zelfs twee keer in de baan, want ze zal ook een kür op muziek rijden met een zanger en saxofonist Pierre Roomenburg, die samenwerkte met topartiesten als Lionel Richie, Phill Collins en Joe Cocker.

Het dressuurgala heeft nog meer in petto. Een showblokje van het Bixie Dreamteam, een demonstratie van het Amerikaanse Hunter-Jumper Equitation rijden waarbij een correcte dressuurmatige uitvoering zeer belangrijk is, en een dressuurclinic ‘Op weg naar het WK’.

Het belooft weer een enerverende avond te worden, in rap tempo afgewisseld door sport, humor, educatie, zang en muziek. Vorig jaar was het dressuurgala uitverkocht. Kaarten zijn hier in de voorverkoop beschikbaar.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aanmelden voor Nieuwsbrief