Sanne Thijssen geeft antwoord op #Durftevragen - Outdoor Gelderland

Sanne Thijssen geeft antwoord op #Durftevragen

Outdoor Bastards laten zien wat dressuur is
May 5, 2018
Anky jureert Outdoor Bastards op Anemone Horse Trucks Dressage Night
May 17, 2018
Outdoor Bastards laten zien wat dressuur is
May 5, 2018
Anky jureert Outdoor Bastards op Anemone Horse Trucks Dressage Night
May 17, 2018
Toon alles

Sanne Thijssen geeft antwoord op #Durftevragen

Sanne Thijssen werd in 2016 tweede in de GP van Outdoor Gelderland. Foto Wendy Scholten

Na Anky van Grunsven is het de beurt aan springamazone Sanne Thijssen in Outdoor Gelderland’s nieuwe Social Media serie #Durftevragen. We hebben drie vragen van jullie voorgelegd aan haar. Wist je iemand haar eens serieus vroeg of ze het leuk vindt wat ze doet? Nou, wat denken jullie dat het antwoord geweest zal zijn? Dat ze zich geen leven zonder paarden kan voorstellen en dat ze secuurder rijdt als ze meer druk voelt? Lees snel verder. 

Ria Damkot (Facebook): Wat is de gekste vraag die jou ooit gesteld is?
“Echt rare vragen ben ik eigenlijk nooit tegengekomen. Ja misschien toch één: Vind je het leuk wat je doet?”, lacht Sanne.

Alette Craig (Facebook): Ben je altijd zo gemotiveerd geweest of vond je alle paardenpraat thuis ook wel eens spuugvervelend?
“Nee nooit! Als je er passie voor hebt, vind je het nooit vervelend. Van kinds af aan zit ik al tot over mijn oren in de paarden en ik reed al heel snel pony. Toen ik vier was had ik al een Shetlander en toen ik zeven was reed ik mijn eerste ponyconcours met een A-pony. Ik vind het nooit vervelend om over paarden te praten. Hoewel, ooit een dag niet rijden is ook wel een lekker, maar dat gebeurt niet zo vaak.”

Agnes Kramer: Wat is jouw geheim om de zenuwen onder controle te houden? Want het lijkt altijd of je daar nooit last van hebt.
“Nou, dat zijn eigenlijk twee dingen. Fijne ouders hebben die geen druk op je leggen en ‘doe je best’ en zo roepen. Dat scheelt al een hoop. En als ik een belangrijke wedstrijd heb en ik voel spanning opkomen, dan zeg ik tegen mezelf: ‘Als het nu niet lukt, dan lukt het misschien de volgende keer wel.’ Het is en blijft een spelletje en de volgende keer heb je altijd weer een kans om te winnen. Ik moet wel zeggen dat ik de meeste druk voel in een landenwedstrijd, dan wil je het goed doen voor het team. Maar het voordeel van met meer druk de ring in is dat ik des te secuurder ga rijden!”

Sanne Thijssen heeft Outdoor Gelderland (26 juni t/m 1 juli) alweer in haar agenda staan. Ze werd in 2016 tweede in de 1.55m Grote Prijs en werd vorig jaar twaalfde.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aanmelden voor Nieuwsbrief