Outdoor Gelderland mag opnieuw op topruiters rekenen - Outdoor Gelderland

Outdoor Gelderland mag opnieuw op topruiters rekenen

Cherokee opent Anemone/PAVO Masterclass met zege
April 22, 2013
Dennis van den Brink als Gelders talent naar Outdoor Gelderland
May 7, 2013
Cherokee opent Anemone/PAVO Masterclass met zege
April 22, 2013
Dennis van den Brink als Gelders talent naar Outdoor Gelderland
May 7, 2013
Toon alles

Outdoor Gelderland mag opnieuw op topruiters rekenen

De grootste kampioenen onder de spring- en dressuurruiters hebben zich al aangemeld voor het prestigieuze paardensportevenement Outdoor Gelderland, dat van woensdag 29 mei tot en met zondag 2 juni plaats vindt op het Nationaal Sportcentrum Papendal in Arnhem.

Een highlight is de internationale dressuurwedstrijd met een interessant deelnemersveld in de Grand Prix dressuur en een dik bezette lichte tour vol beloftevolle paarden. Voor Nederland hebben medaillewinnaars als Adelinde Cornelissen, Edward Gal en Hans Peter Minderhoud zich al aangemeld voor de proeven op donderdag tot en met zaterdag. Slotstuk is de kür op muziek op zaterdagavond, de finale van de Grand Prix.

Het internationaal springprogramma vindt van donderdag tot en met zondag plaats en zelfs op het hoge driesterrenniveau. Outdoor Gelderland biedt drie Longiness Ranking proeven aan, waarin de springruiters punten kunnen verdienen om hoger op de wereldranking te klimmen. De 1.55m Grote Prijs van Gelderland, aangeboden door Sociëteit Gelre, vormt op zondagmiddag het klapstuk van de week en hierin is het meeste geld te verdienen.

De Britse topjockey Ben Maher was vorig jaar de eerste buitenlander die met de hoogste som op Outdoor Gelderland aan de haal ging. Daarvoor bleef de Grote Prijs binnen de landsgrenzen dankzij Maikel van der Vleuten (2011), Marc Houtzager (2010), Jeroen Dubbeldam (2009 & 2006), Leon Thijssen (2008), Ben Schröder (2007) en Gerco Schröder (2005).

In totaal heeft Outdoor Gelderland 200.000 euro aan prijzengeld gereserveerd en dat lokt ruiters van wereldformaat naar Arnhem. Namen als Jos Lansink (wereldkampioen 2006), Cian O’Connor (individueel brons Olympische Spelen 2012), Edwina Tops-Alexander (tweevoudig winnares Global Champions Tour reeks) en Dermott Lennon (wereldkampioen 2002) wisselen zich af met toppers als Jessica Kürten, Cassio Rivetti, Athina Onassis de Miranda en Geir Gulliksen.

De Nederlandse bondcoach Rob Ehrens heeft zijn selectie inmiddels ook bekend gemaakt. De kersverse Nederlands kampioen Gert-Jan Bruggink zal van de partij zijn, maar ook Jeroen Dubbeldam, Albert Zoer, Albert Voorn en zijn zoon Vincent Voorn, Eric van der Vleuten, Wout-Jan van der Schans en de getalenteerde broers Hendrik-Jan en Frank Schuttert.

Voor het eerst is het evenement gratis toegankelijk. Alleen voor de overdekte tribuneplaatsen op vrijdag- en zaterdagavond en zondag worden kaarten verkocht voor 20 euro voor volwassenen en 10 euro voor kinderen. Kom voor paardensport op topniveau naar Outdoor Gelderland en geniet tevens van de Culifair en talrijke shops.

Meer info: www.outdoorgelderland.nl

 

Comments are closed.