PERSBERICHT - Duitse invasie op voorlaatste dag Outdoor Gelderland - Outdoor Gelderland

PERSBERICHT – Duitse invasie op voorlaatste dag Outdoor Gelderland

Mooie TV-item Omroep Gelderland
July 5, 2019
PERSBERICHT – Japanner Eiken Sato blaast concurrentie weg op Outdoor Gelderland
July 7, 2019
Mooie TV-item Omroep Gelderland
July 5, 2019
PERSBERICHT – Japanner Eiken Sato blaast concurrentie weg op Outdoor Gelderland
July 7, 2019
Toon alles

PERSBERICHT – Duitse invasie op voorlaatste dag Outdoor Gelderland

Felix Hassmann en Balance winnen 1.45m Medium Tour finale op Outdoor Gelderland. Foto Digishots

Na prachtige zonnige dagen, druilerige regen tijdens de Anemone Horsetrucks Dressage Night op Outdoor Gelderland, maar paarden om warm van te worden. Topruiters lieten op zaterdagavond voor uitverkochte tribunes zien wat Nederland aan talentvolle dressuurpaarden in huis heeft, de toekomstige hoop op gouden medailles. 

Het werd ook een dag met een Duits tintje. Ster van de dressuuravond, GLOCK’s Total US, die zijn unieke vermogen tot sluiten en verruimen showde onder Edward Gal en iedereen in vervoering bracht zoals zijn vader Totilas ook kon, is van Duitse bodem. Zo ook de topdrie springruiters in de 1.45m BKC Medium Tour finale die aan de dressuurshow vooraf ging. Felix Hassmann (33) uit Duitsland won, voor zijn landgenoten Patrick Stühlmeyer op Chacgrano (v. Chacco Blue) en Harm Lahde op Oak Grove’s Laith (v. London). Pas op de zevende plek kwam de beste Nederlander, Vincent Voorn met De Vleut (v. Vleut), wat het sterke internationale deelnemersveld nogmaals onderstreept.

24 in barrageMaar liefst 24 ruiters sprongen foutloos en kwamen terug voor de barrage. “Ja, dat waren er wel wat veel. De maximaal toegestane tijd in de eerste omloop had wat scherper kunnen staan, maar ik klaag niet hoor”, lacht Felix Hassmann na afloop met bijna 7.000 euro prijzengeld op zak. Zijn 12-jarige vosmerrie Balance (v. Balou du Rouet) is een winmachine. “Als veulen gekocht. Ze is de volle zus van Balzaci, één van mijn beste paarden ooit. We kochten van de fokker alles uit die moeder en fokken zelf ook met een volle zus van deze paarden. Dat is ook de hobby van mijn vader. Als Balance uitgesport is, zal ze ook wel de fokkerij ingaan. Ik geloof niet dat mijn vader die laat gaan.”

Lange weg
Felix Hassmann, nummer 89 op de wereldranking, heeft met Balance ook al voor hetere vuren gestaan. “We wonnen een paar jaar geleden de 1.60m Grote Prijs van Norten-Hardenberg, maar dan moet ze wel alles geven en dat kun je niet altijd van haar verwachten. Dit is mooi. Zelf een paard opleiden naar dit niveau. Een kant-en-klaar paard kopen is voor ons niet weggelegd, veel te duur. We zullen ze zelf klaar moeten maken, van onszelf of voor eigenaren. Het is een lange weg, maar geeft wel voldoening.”

In de internationale 1.30m Harry’s Horse Prijs voorkwam Brabander Piet Raijmakers op Gomez Imprezz (v. Nabab de Reve) dat het een Duitse zege werd. Verder werd de L-finale om de Stoeterij Sterrehof Outdoor Gelderland Trofee verreden, gewonnen door Suze bos op Avalon.

Veulenveiling
Een succesvolle voorlaatste dag van Outdoor Gelderland dus. Succes was er ook voor de eerste CDI Borculo Foal Auction, waarbij het zwarte hengstveulen Ovation (v. Imposantos) maar liefst 35.000 euro opbracht en O.Neill Texel (v. Daily Diamond) voor 18.000 euro van eigenaar veranderde. Leunus en Laurens van Lieren wonnen de familiebattle Pas de Deux kür op muziek.

WK op beeldscherm
Op zondag staan er nog vier rubrieken op het programma, waaronder om 11.30 uur de CSI1* Grote Prijs op 1.40m niveau om de Havikerwaard prijs. Het slotstuk is de CSI3* Grote Prijs van de Provincie Gelderland presented by Sociëteit Gelre om 15.15 uur. Aansluitend wordt op het beeldscherm het WK Vrouwenvoetbal uitgezonden.

AUTEUR: WENDY SCHOLTEN
FOTO’S: DIGISHOTS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *