PERSBERICHT - GLOCK’s Total US naar dressuurgala - Outdoor Gelderland

PERSBERICHT – GLOCK’s Total US naar dressuurgala

Totilas-zoon op dressuurgala, maar welke…?
July 3, 2019
PERSBERICHT – Sophie Hinners zet zichzelf op kaart op Outdoor Gelderland
July 4, 2019
Totilas-zoon op dressuurgala, maar welke…?
July 3, 2019
PERSBERICHT – Sophie Hinners zet zichzelf op kaart op Outdoor Gelderland
July 4, 2019
Toon alles

PERSBERICHT – GLOCK’s Total US naar dressuurgala

Lotte Teuns en Balladium wonnen de Z-finale om de Stoeterij Sterrehof Outdoor Gelderland Trophy 2019. Foto © DigiShots

Het repertoire van de Anemone Horsetrucks Dressage Night was al indrukwekkend, maar voor zaterdagavond is daar nog een ster aan toegevoegd. Edward Gal en Hans Peter Minderhoud hebben vandaag laten weten welk paard ze meebrengen voor hun clinic. Het gaat om GLOCK’s Total US, een echte zoon van zijn majestueuze vader Totilas die iedereen in vervoering bracht onder het zadel van Edward Gal.

Uitgerekend díe gaves heeft GLOCK’s Total US ook. De zwarte parel trok alle ogen naar zich toe tijdens de ‘Black Magic show’ op de KWPN-hengstenkeuring eerder dit jaar. Er werd nog lang nagepraat over de winnaar van de Pavo Cup 2018, de nationale kampioenschappen voor jonge KWPN-dressuurpaarden. Total US heeft alles in zich om het toekomstige kampioenschapspaard van Edward Gal te gaan worden. Hoe ver ze al in de training zijn, laat het duo op zaterdag zien. Daarbij zorgt Hans Peter Minderhoud voor tekst en uitleg.

De tribunetickets voor het dressuurgala zijn bijna uitverkocht, niet onverwacht gezien de leerzame en mooie clinics door de GLOCK-ruiters, Anky van Grunsven en Emmelie Scholtens op het programma, de shows met prachtige hengsten, de familie battle en de veulenveiling van dressuurveulens.

Jeugddag
Outdoor Gelderland is inmiddels in volle gang. De woensdag stond de hoofdring in het teken van ponysport en de finale klasse Z om de Stoeterij Sterrehof Outdoor Gelderland Trophy, gewonnen door Lotte Teuns met haar paard Balladium, een zoon van Heartbreaker.

In de ponyspringrubrieken ging de Harbour Village Outdoor Gelderland Trofee naar Pam Nieuwenhuis (klasse ZZ) met Zeppe van de IJsseldijk, Linda van Bruxvoort (klasse Z) met Casanova Boy, Roos Wevers (klasse M) met Top Dominique en Yoni van Santvoort (klasse L) met Kailey van de Beekerheide.

In de avond werd er gestreden om de Friso Woudstra Architecten BNA B.V. Outdoor Gelderland Trofee. Winnaars waren hier Robin Heiden (klasse Z2) met Fenix Oosterbroek, Jolien Felix (klasse Z1) met Golden Challenge, Vera van de Kooij (klasse M2) met Minea en Anne Uijtewaal met Freya’s First Lady.

Programma

Ondertussen staan de internationale springpaarden vanuit de hele wereld op stal. Op donderdag staan er vier internationale springrubrieken op het programma, waarvan de laatste om 19.30 uur de eerste kwalificatieproef is voor de Grote Prijs op zondagmiddag. De toegang is op donderdag gratis.

Auteur: Wendy Scholten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aanmelden voor Nieuwsbrief