PERSBERICHT - Sophie Hinners zet zichzelf op kaart op Outdoor Gelderland - Outdoor Gelderland

PERSBERICHT – Sophie Hinners zet zichzelf op kaart op Outdoor Gelderland

PERSBERICHT – GLOCK’s Total US naar dressuurgala
July 3, 2019
Kijk zondag ook WK Vrouwenvoetbal mee
July 5, 2019
PERSBERICHT – GLOCK’s Total US naar dressuurgala
July 3, 2019
Kijk zondag ook WK Vrouwenvoetbal mee
July 5, 2019
Toon alles

PERSBERICHT – Sophie Hinners zet zichzelf op kaart op Outdoor Gelderland

Sophie Hinners wint met Vittorio 8 de 1.45m rubriek op Outdoor Gelderland 2019. Foto © DigiShots

Eén ding is zeker: naarmate Outdoor Gelderland vordert dit weekend gaat de lat letterlijk en figuurlijk omhoog. De springruiters kregen op donderdagavond een 1.45m parcours voorgeschoteld waarvan het merendeel vlekkeloos overheen sprong. “Ik ga het ze een stukje moeilijker maken”, belooft parcoursbouwer Henk Linders na afloop. De onbekende Duitse Sophie Hinners zette zich in één klap op de kaart, al won de 21-jarige een paar weken geleden nog de reservetitel op het Duits kampioenschap springen voor amazones.

Met Sophie Hinners kreeg de overwinning in de Hotel Papendal Prijs een Nederlands tintje. Ze is sinds een jaar in dienst van Stal Hendrix in het Limburgse Baarlo en bereidt sindsdien ook de elfjarige VIttorio (v. Valentino DDH). “Eigenlijk niet het snelste paard dat erbij loopt, maar we hadden een goed ritme te pakken en ik heb geprobeerd zo scherp mogelijk te draaien. Het is voor het eerst dat we een direct op tijd op dit niveau winnen. Dit is voor mij ook pas de tweede driesterrenwedstrijd. Het zou mooi zijn als we er in de Grote Prijs nog een keer vooraan bij zitten. Maar het is al geweldig om hier te rijden. Super faciteiten, een mooie piste.”

Het publiek wist Outdoor Gelderland op de eerste dag al goed te vinden en zag hoe Willem Greve in de avondrubriek derde werd achter de Duitser Harm Lahde. Doron Kuipers, Wout-Jan van der Schans en Jeroen Dubbeldam vulden de top-zes. Willem Greve reed de pas negenjarige Faro (v. Calvaro). “Een paard dat echt stappen maakt. Heel talentvol en voorzichtig. Nu nog volwassen worden en het spelletje goed leren meespelen, vandaar dat ik hem vanavond ook sneller reed. Hij kan mooi in de schaduw lopen van mijn Grand Prix-paarden, zoals Carambole. Die rijd ik morgenavond en in de Grote Prijs. Als de vorm goed is, dan mogen we van start in de landenwedstrijd van Aken, hét evenement voor de springruiters. We kijken wel hoe het evalueert. Carambole moet zelf aangeven of hij er aan toe is. Zondag weten we meer”, vertelt Willem Greve.

Van de 75 ruiters kwamen er zestig met 0 of 4 strafpunten aan de finish. Kortom, er werd goed gesprongen. “Jammer dat de laatste ruiters in het schemer moesten springen. Dat was niet helemaal gelijkwaardig, maar het was een mooie proef. Niet te hoog en te breed, gewoon fijn voor de paarden om erin te komen”, aldus Greve.

In de CSI3* 1.35m Hendriks Hoveniers Prijs was er een Nederlandse overwinning door Sander Geerink op Easter (v. Warrant). Emile Tacken werd tweede op Another Lady (v. Padinus). In de CSI1* rubrieken waren er zeges voor Piet Raijmakers jr. (1.30m Outdoor Gelderland Prijs) met Gomez Imprezz (v. Nabab de Reve) en Niels Brussen (1.25m Anemone Hrosetrucks Prijs) met Wunderbar (v. Wilfred).

Op vrijdag staan er vijf internationale rubrieken op het programma, waaronder de 1.50m kwalificatie voor de Grote Prijs en het Master springen. Als het laatste paard uit de baan is, gaat de muziekknop aan en kan een gezellige Amsterdamse avond bij de restaurants beginnen.

AUTEUR WENDY SCHOLTEN
FOTO’S DIGISHOTS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aanmelden voor Nieuwsbrief