Spring Edition Ermelo als voorbereiding op NK springen - Outdoor Gelderland

Spring Edition Ermelo als voorbereiding op NK springen

Outdoor Gelderland viert jubileum tijdens Pinksteren
February 28, 2014
Kindermiddag tijdens paardenevenement Spring Edition Ermelo
March 21, 2014
Outdoor Gelderland viert jubileum tijdens Pinksteren
February 28, 2014
Kindermiddag tijdens paardenevenement Spring Edition Ermelo
March 21, 2014
Toon alles

Spring Edition Ermelo als voorbereiding op NK springen

De eerste editie van het internationale concours Spring Edition Ermelo komt voor veel springruiters als geroepen. De datum van 18 tot en met 21 april betekent dat Spring Edition Ermelo Ermelo precies één week voor het Nederlands kampioenschap springen plaatsvindt en met het oog daarop zullen velen naar Ermelo komen voor de laatste voorbereiding.

Spring Edition Ermelo is voor ruiters een perfect Nederlands alternatief voor de wedstrijden in Spanje, Frankrijk en Italië, waar veel ruiters zich de afgelopen weken hebben voorbereid op het buitenseizoen. De overgang van de binnenwedstrijden naar buiten is voor veel paarden namelijk een extra complicatie. Met de buiten georganiseerde nationale titelstrijd in Mierlo voor junioren, young riders en senioren in het laatste weekend van april, is een gedegen voorbereiding daarom van groot belang. Tijdens het Paasweekend in Ermelo zijn er daarom één- en tweesterren wedstrijden, zodat iedereen op zijn of haar eigen hoogte kan starten. Als het weer meewerkt worden twee proeven op de graspiste verreden om de paarden alvast te laten wennen. De overige rubrieken vinden plaats op de schitterende zandpiste.

Het eerste internationale springconcours in Ermelo wordt gehouden op het Nationaal Hippisch Centrum van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie, dat een metamorphose heeft ondergaan. Er wordt gebruik gemaakt van twee losrijpistes en bij extreem slecht weer biedt de nieuwe binnenbaan een welkome aanvulling op de perfecte faciliteiten. Een deel van de concourspaarden kan dankzij de verbouwing bovendien in vaste stallen ondergebracht worden en er is een voortreffelijk restaurant aanwezig.

De toegang is alle dagen gratis. Voor jongeren wordt op zaterdag een kindermiddag georganiseerd.

Voor meer informatie www.outdoorgelderland.nl/spring-edition-ermelo.

Comments are closed.