The Future meets Grand Prix tijdens Anemone Horse Trucks Dressuurgala - Outdoor Gelderland

The Future meets Grand Prix tijdens Anemone Horse Trucks Dressuurgala

DAG 5: Johannes Ehning veegt met iedereen vloer aan op Outdoor Gelderland
June 18, 2023
De Grote Prijs van Provincie Gelderland 2023 viel in handen van Johannes Ehning met Classic Donna © Digishots
Startsein heeft geklonken voor Outdoor Gelderland
March 14, 2024
DAG 5: Johannes Ehning veegt met iedereen vloer aan op Outdoor Gelderland
June 18, 2023
De Grote Prijs van Provincie Gelderland 2023 viel in handen van Johannes Ehning met Classic Donna © Digishots
Startsein heeft geklonken voor Outdoor Gelderland
March 14, 2024
Toon alles

The Future meets Grand Prix tijdens Anemone Horse Trucks Dressuurgala

Traditiegetrouw vond op de zaterdagavond van Outdoor Gelderland het Anemone Horse Trucks Dressuurgala plaats. Met een geweldige mix van educatie, entertainment en veel humor was ook deze editie een groot succes.

Vanuit alle uithoeken van Nederland kwamen dressuurliefhebbers naar Outdoor Gelderland voor het Dressuurgala. De avond startte met de Bixieparade en het motto van dit jaar was: ‘Verliefd op je pony’. En wat een verliefdheid was er! De prachtig versierde pony’s en ruitertjes die zelfs acrobatische kunsten lieten zien, stalen de show.

Fries carrousel en clinic Dinja van Liere
Vervolgens werd het dressuurgala vervolgd met een prachtige show van het Fries Carrousel Phaidra. Gekleed in een mooie blauwe outfit was het een indrukwekkend gezicht met maar liefst 16 amazones op Friese paarden.

De bijzondere kür op muziek van het carrousel werd opgevolgd door een clinic. Onder leiding van topamazone Dinja van Liere demonstreerden Emma Amtrup met Ozzy TN (Ibiza) en Kim Alting met Dark Rousseau (Dettori) van Reesink Horses hoe zij jonge paarden met veel harmonie opleiden.

Dit werd gevolgd door een clinic van Dominique Fillion en TeamNL bondscoach Alex van Silfhout. ‘The Future meets Grand Prix’, het thema van dit dressuurgala kwam hierin veel naar voren. Dominique Filion reed de Grand Prix hengst Dettori (Desperado), die vorig jaar nog Lichte Tour liep en inmiddels is doorgegroeid naar Grand Prix niveau. Samen met Alex legde Dominique uit hoe dat traject eruit zag.

Wie zijn de Masked Riders?
Een van de hoogtepunten waren misschien wel de Masked Riders. Wie waren toch die muis, papegaai en het varken? Op de Social Media van Outdoor Gelderland waren al tips gegeven, maar het bleef tot op het einde spannend wie er in die pakken zaten. Na een drietal fanatiek gereden küren op muziek, riep het publiek uiteindelijk de papegaai uit als winnaar. Dit bleek Linda Verwaal te zijn. De muis was Julia Houtzager-Kayser en het varken was Annelies Vorsselmans. Maar met zo’n mooi gereden kür kunnen wij niet wachten om deze springamazones straks ook zonder masker te mogen zien in de dressuurring.

Hans Peter en Kyton
Onder toeziend oog van Edward Gal, die vanwege een rugblessure de hengst zelf niet kon rijden, gaf Hans Peter Minderhoud met Kyton (Ferguson) een demonstratie. En wat voor een! Het publiek kon genieten van een bijzonder inkijkje in de opleiding van dit Grand Prix-paard in de dop.

We hadden het al aangegeven, maar het kippenvel-alert was niet overbodig bij het optreden van Wibi Soerjadi en Imke Schellekens-Bartels. De Kür waarmee Imke Schellekens Jumping Amsterdam won, The Spirit of Sunrise, was de eerste die Wibi Soerjadi maakte. Het was een prachtig samenspel tussen Imke, Honoré (Jazz) en Wibi.

Vurig einde van het dressuurgala
Het Anemone Dressuurgala werd afgesloten in Mediterraanse sferen met een bijzondere show van onder andere Marco Boavista. Na een echte strijd tijdens de speedtrail, waarbij ruiters een obstakelparcours zo snel mogelijk moesten afleggen, eindige de avond vurig.

Marco Boavista sloot de show af met een brandende garrocha, een lange, van oorsprong houten, stok (3,50 m) die gebruikt wordt bij het hoeden van vee. Wat een spectaculair einde van opnieuw een geweldig Anemone Horse Trucks dressuurgala.

Wij willen iedereen bedanken voor jullie enthousiasme en gezelligheid en wij hopen jullie allemaal ook volgend jaar weer te mogen verwelkomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aanmelden voor Nieuwsbrief