Warmte ook hot item bij Outdoor Gelderland - Outdoor Gelderland

Warmte ook hot item bij Outdoor Gelderland

WINST VOOR MANUEL FERNANDEZ FARO IN DE VAN DER VALK ARNHEM PRIJS
July 2, 2015
GEERT JAN RAATELAND WINT CCV PRIJS
July 3, 2015
WINST VOOR MANUEL FERNANDEZ FARO IN DE VAN DER VALK ARNHEM PRIJS
July 2, 2015
GEERT JAN RAATELAND WINT CCV PRIJS
July 3, 2015
Toon alles

Warmte ook hot item bij Outdoor Gelderland

PERSBERICHT – De zinderende temperaturen zijn het gesprek van de dag en zo ook op Outdoor Gelderland. Bij welke temperatuur is het verantwoord om topsport te bedrijven en wanneer niet meer? Die vraag moest de organisatie vandaag beantwoord zien te krijgen. ‘Wat we ook besluiten, het paardenwelzijn staat voorop’, aldus Chris van Dam namens de organisatie.

Hans Peter Minderhoud, Edward Gal en Gerco Schröder besloten zich terug te trekken na overleg met familie Glock, de eigenaar van hun paarden. ‘Uiteraard respecteren we die beslissing’, zegt Chris van Dam. ‘Iedere ruiter en eigenaar is verantwoordelijk voor zijn eigen paard en kent zijn paard het best. Op het moment dat je het gevoel hebt dat het welzijn in gevaar komt moet je beslissen niet te starten.’

De beslissing van Team Glock leidde tot overleg met de bij Outdoor Gelderland betrokken veterinairen. Die bleken beiden van mening dat er bij de huidige omstandigheden geen gevaar is voor ruiter en paard. Dressuur vergt een langdurigere, maximale inspanning van de paarden dan het springen, maar de dressuurruiters rijden ’s ochtends en ’s avonds hun proeven waarbij het kwik maximaal rond de 26 á 27 graden blijft. ‘Met deze wetenschap hebben we de dressuurruiters bijeen geroepen. Willen ze rijden,dan faciliteren we. Willen ze niet rijden,dan respecteren we dat en cancelen we de wedstrijd. De overige ruiters hebben aangegeven graag te willen starten. Uiteraard houden we de vinger aan de pols. Zodra we het gevoel hebben dat we risico’s nemen, dan stoppen we’, aldus Van Dam.

Na een verfrissende onweersbui vanavond lag de topdrie in de Prix St.Georges om de CCV Prijs heel dicht bij elkaar. Geert-Jan Raateland zette zijn internationale debuut met de pas achtjarige Crespo (v. Vivaldi) om in winst door 69,47% te scoren. Gedeeld tweede met 69,11% werden Dana Hewett uit Canada op Sancerre (v. Sir Donnerhall) en Kirsten Beckers op Broere Argentino (v. Jazz). Raateland was verrast met de zege. ‘De voorbereiding voor ons was zeker niet ideaal. Twee keer noodweer met onweer en een hagelbui, twee keer zeiknat terug naar stal en pas een kwartier voordat ik m’n proef moest rijden kon ik Crespo oppakken. Toch voelde hij super aan. Crespo liep vandaag pas zijn derde Lichte Tour wedstrijd. Ik hoop dat we zaterdag met een betere voorbereiding een schepje bovenop kunnen doen.’

De hoogste springrubriek was donderdag het 1.40m om de Anemone Horse Trucks Prijs, gewonnen door de Ier Cian O’Connor met Quidam’s Cherie (v. Quidam’s Rubin). Beste Nederlandse was Sanne Thijssen op de derde plaats met Ulena (v. Baloubet du Rouet). In het 1.35m om de Van der Valk Arnhem Prijs reed Albert Zoer een uitstekende rit met Heechhiem’s Cancun VDM (v. Balou du Rouet),  maar pakte de Spanjaard Manuel Fernandez Saro de zege van hem af. Het 1.30m om de Eisma Horses Media Prijs kreeg een Nederlandse topdrie: Niels Brussen, Bart Bles en Leon Thijssen.

Kijk voor uitslagen/meer info op www.outdoorgelderland.nl

 

Comments are closed.