‘s Werelds beste ruiters maken zich op voor Outdoor Gelderland - Outdoor Gelderland

‘s Werelds beste ruiters maken zich op voor Outdoor Gelderland

Topruiters tijdens GLOCK Dressage Night Outdoor Gelderland
June 8, 2016
Audi A3 voor Grote Prijs-winnaar op Outdoor Gelderland
June 18, 2016
Topruiters tijdens GLOCK Dressage Night Outdoor Gelderland
June 8, 2016
Audi A3 voor Grote Prijs-winnaar op Outdoor Gelderland
June 18, 2016
Toon alles

‘s Werelds beste ruiters maken zich op voor Outdoor Gelderland

Outdoor Gelderland mag rekenen op diverse springruiters uit de top-100 van de wereldranking en dat betekent een ijzersterk internationaal deelnemersveld van 29 juni tot en met 3 juli. De opbouw van het evenement op Nationaal Sportcentrum Papendal in Arnhem is inmiddels begonnen. Wie zal de Grote Prijs van de Provincie Gelderland dit jaar winnen?

Allereerst zullen de buitenlandse springruiters er een hele kluif aan hebben om de Nederlandse top van zich af te houden. Zo hebben Jeroen Dubbeldam, Jur Vrieling en Marc Houtzager zich ingeschreven, maar ook Willem Greve, de Grote Prijs-winnaar van vorig jaar Albert Zoer en kersvers Nederlands kampioen Frank Schuttert.

Gelderland wordt vertegenwoordigd door Wout-Jan van der Schans uit Nijkerk en Stefanie van den Brink uit Nijkerkerveen, die recent respectievelijk eerste en tweede werden met het oranje team in de landenwedstrijden van La Baule en Odense. Wout-Jan van der Schans bewees afgelopen weekend opnieuw in vorm te zijn door de Grote Prijs van Luxemburg te winnen.

Voor een Gelders tintje zorgt ook Karim El Zoghby, de in Velp wonende Egyptenaar die zich op Outdoor Gelderland zal voorbereiden op de Olympische Spelen. Enkele andere ruiters uit de wereldtop zijn Daragh Kenny (IRL), Jessica Mendoza (GBR), William Funell (GBR), Felix Hassmann (GER) en Reed Kessler (USA).

In totaal worden 310 internationale springpaarden op Outdoor Gelderland verwacht. Ze worden op woensdag gekeurd door de veterinairen en gaan donderdag van start.

Outdoor Gelderland staat synoniem aan topniveau paardensport, maar overigens ook aan lekker eten, genieten, shoppen en netwerken. Naast de springsport is er op zaterdagavond de GLOCK Dressage Night met onder meer een dressuurclinic van Anky van Grunsven en optredens van Edward Gal en Hans-Peter Minderhoud.

Er zijn modeshows, kinderactiviteiten en symposia. Bezoek de standhouders en geniet in de restaurants, uitkijkend op de hoofdpiste.De toegang is elke dag gratis. Alleen op zaterdagavond en zondag wordt er een vergoeding gevraagd voor een tribuneplaats.

Comments are closed.