Willem Greve wint kwalificatie Grote Prijs Outdoor Gelderland - Outdoor Gelderland

Willem Greve wint kwalificatie Grote Prijs Outdoor Gelderland

PATRICK VAN DER SCHANS WINT VOOR EIGEN GELDERS PUBLIEK DE GLD GRAFIMEDIA PRIJS
July 3, 2015
Kindermiddag dit keer zonder ponyrijden
July 3, 2015
PATRICK VAN DER SCHANS WINT VOOR EIGEN GELDERS PUBLIEK DE GLD GRAFIMEDIA PRIJS
July 3, 2015
Kindermiddag dit keer zonder ponyrijden
July 3, 2015
Toon alles

Willem Greve wint kwalificatie Grote Prijs Outdoor Gelderland

PERSBERICHT – Met de overwinning in de Audi Zenna Prijs, de 1.50m kwalificatie voor de Grote Prijs van Outdoor Gelderland op zondag, heeft de Twentse springruiter Willem Greve de toeschouwers vrijdagavond op een sterk staaltje rijkunst getrakteerd. Hij zat op de hengst Eldorado van de Zeshoek, zoon van de olympische hengst Clinton. Knap tweede en derde in het sfeervolle stadion werden de Nederlandse jeugdtalenten Jelmer Hoekstra met Be Gentle (v. Ticallux Verte) en Niels Knape met Caluna’s Cacharel Z (v. Chuck Z).

Eldorado van de Zeshoek staat niet bekend als het snelste paard, maar wel dat hij bijzonder veel power op de sprong heeft en met zevenmijlspassen galoppeert. “Hij heeft geen snelle galop, maar wel een heel grote. Dat is wel eens moeilijk. Het was al lastig zat om in de basisomloop binnen de toegestane tijd te finishen. De barrage met tien deelnemers hebben we kunnen winnen in het laatste stuk door binnendoor tussen de dubbelsprong naar de voorlaatste steil te rijden, daar won ik veel meters mee. Eldorado deed erg goed mee.”

Greve en de hengst zijn pas sinds een half jaar een combinatie, maar hebben al mooie successen geboekt. “We raken steeds meer op elkaar ingespeeld. Het is een super paard om naast mijn topper Carambole te hebben. Het gaat in je sportstal niet alleen om je eerste paard, je tweede paard is zeker zo belangrijk.” Eldorado krijgt zaterdag een rustdag en treedt zondagmiddag aan in de afsluitende 1.55m Grote Prijs van de Provincie, presented by Sociëteit Gelre.

Geen last van hitte
Veelbesproken zijn de hoge temperaturen waarin de paarden moeten presteren, maar volgens Willem Greve hebben ze er amper last van. “Deze paarden zijn topatleten, ze voelen goed aan bij het rijden, ze worden voor 200% verzorgd en de organisatie doet er alles aan om verkoeling te brengen. Ik denk dat er heel veel paarden in Nederland zijn die het warmer en moeilijker hebben dan de sportpaarden hier op Papendal. Bovendien, ze kunnen niet op de thermometer kijken, ze weten niet beter.”

Outdoor Gelderland was vandaag ook bijzonder voor dressuuramazone Emmelie Scholtens. Tijdens haar internationale Grand Prix debuut met de zelf opgeleide KWPN-hengst Apache (v. UB40) plaatste ze zich voor het olympisch kader. De beeldschone Apache werd in deze Ing. Gaston Glock Prijs met 71,60% beloond. De BKC Prijs voor de Lichte Tour ruiters kwam op naam van Theo Hanzon met Helena van Goorhof (v. Gribaldi).

In de twee overige springrubrieken was de pas 16-jarige Sanne Thijssen op dreef. Ze won de 1.40m CCV Prijs met Ulena (v. Baloubet du Rouet), waarbij Gelders talent Stefanie van den Brink uit Nijkerkerveen zevende werd met Cash (v. Quasimodo Z). Patrick van der Schans uit Nijkerk won de 1.30m GLD Grafimedia Prijs op Daloxe Corton D.N. (v. Dollar de la Pierre), waarbij Sanne Thijssen derde was op It’s Me. Sanne’s stalgenoot Jelmer Hoekstra was net iets sneller en pakte de tweede prijs met Barrichello (v. Casantos).

Morgen, zaterdag, staan er drie spring- en drie dressuurrubrieken op het programma, waarvan de Grand Prix kür op muziek in de avond het hoofdnummer is.

 

Comments are closed.