Dagverslag 2: Z-finale winnares Tamara Danning weer vol ambitie - Outdoor Gelderland

Dagverslag 2: Z-finale winnares Tamara Danning weer vol ambitie

Felix Hippisch, Jos Felix, Emmelie Scholtens, outdoor gelderland, promodorp
Boekje Paard & Fiscus in stand Felix Hippisch af te halen
June 26, 2018
Dagverslag 3: Winnaar Leon Thijssen: ‘Outdoor Gelderland wil je niet missen’
June 28, 2018
Felix Hippisch, Jos Felix, Emmelie Scholtens, outdoor gelderland, promodorp
Boekje Paard & Fiscus in stand Felix Hippisch af te halen
June 26, 2018
Dagverslag 3: Winnaar Leon Thijssen: ‘Outdoor Gelderland wil je niet missen’
June 28, 2018
Toon alles

Dagverslag 2: Z-finale winnares Tamara Danning weer vol ambitie

Tamara Danning, winnares in de finale klasse Z. Foto Digishots

Landelijke springruiters en ponyruiters kregen op de tweede dag van Outdoor Gelderland een schitterend podium om tijdens de finales te laten zien wat ze in hun mars hebben. Tamara Danning steeg voor haar gevoel boven zichzelf uit en won in de klasse Z de Stoeterij Sterrehof Outdoor Gelderland Trophy.

Dolgelukkig nam Tamara Danning de felicitaties in ontvangst. “Ik win nooit iets. En heb nog nooit zo’n wedstrijd als deze gewonnen. Zo fantastisch, ik ben zo blij. Ik ben altijd maar jonge paarden aan het opleiden en had nooit paarden op dit niveau. Als ze goed sprongen, werden ze door m’n werkgevers weer verkocht. Maar nu is alles anders. Ik ben in maart voor Walter Koning gaan rijden in het Belgische Essen en hij houdt een heel stel paarden voor me aan. Hij heeft echt heel goede paarden gefokt, zoals Jeepiler van vandaag. Een zoon van Cicero van Paemel uit de stam van het legendarische springpaard Big Ben met Ian Millar. Met Jeepiler gaat het bijna vanzelf. Hij is heel snel en gretig van zichzelf en draait makkelijk.”

De Zuid-Hollandse amazone begon haar carrière met het rijden van jonge en iets oudere paarden op verschillende stallen, was zelfs een jaar in Italië, reed voor nog een paar werkgevers in Nederland en moest toen voor een paar jaar moest stoppen met rijden.

Knieoperatie
“Klap tegen m’n knie. Ik kreeg een nieuwe voorste kruisband. Daarna liep het niet heel lekker op de toenmalige stal en raakte ik best wel onzeker. Sinds ik voor Walter Konings rijd, voel ik me weer 16 en ontzettend ambitieus! Hij krijgt van alle kanten biedingen op zijn paarden, maar zegt: ‘Nee, die bewaar ik voor m’n ruiter. Ze krijgt van mij de kans om door te groeien naar 1.40/1.45m niveau en daarna ga ik met de merries fokken.’ Waar vind je nou zulke mensen”, is ze verguld.

Tamara Danning heeft een aantal paarden op 1.35m niveau lopen en droomt nu van meer. “Ik geniet er echt van en Walter ook. Ik heb negentien paarden te rijden. Veel? Nee hoor, ik doe er twaalf per dag en met veel plezier. Dat ik op Outdoor Gelderland gewonnen heb, motiveert alleen maar nog meer.”

Springfinales pony’s
Felle strijd werd er ook geleverd in de Friso Woudstra Architechten BNA BV Outdoor Gelderland Trofee voor pony’s. Winnaars waren Anniek Lammertink (klasse L) met Power, Suze Bos (klasse M) met H4U Baileys, Rosalin Baan (klasse Z) met Country Baboun en Hyke Voorn (klasse ZZ) met Elisabeth Stables Vanety.

Dressuurfinales
In de dressuurrubrieken voor ponyruiters wonnen Linde Hofs (klasse M1) met Jacodi’s Bo’s Barclay, Yasmin Westerink (klasse M2) met Cappuccino Royale G, Micky Schelsraete (klasse Z1) met Schierensees Mithril en Jo-Anne Koch (klasse Z2) op Beauty Star.

Ondertussen hebben de internationale springruiters zich ingecheckt. Zij beginnen donderdagochtend aan hun internationale rubrieken. Meer info: www.outdoorgelderland.nl

Auteur: Wendy Scholten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aanmelden voor Nieuwsbrief