Dagverslag 5: Jur Vrieling langs de kassa op ‘topconcours’ - Outdoor Gelderland

Dagverslag 5: Jur Vrieling langs de kassa op ‘topconcours’

Dagverslag 4: Julia Houtzager-Kayser: ‘Ik voelde dat dit eraan zat te komen’
June 29, 2018
Coby van Baalen Outdoor Bastard 2018
June 30, 2018
Dagverslag 4: Julia Houtzager-Kayser: ‘Ik voelde dat dit eraan zat te komen’
June 29, 2018
Coby van Baalen Outdoor Bastard 2018
June 30, 2018
Toon alles

Dagverslag 5: Jur Vrieling langs de kassa op ‘topconcours’

Als Jur Vrieling vertelt dat zijn paard ‘van nature niet de snelste is’, dan rijzen er toch vraagtekens op als hij er de Medium Tour finale mee wint met maar liefst 21 ruiters in de barrage. “Grote galop, heel grote galop en daarmee vloeiend rijden”, is zijn geheim op Outdoor Gelderland. Daarmee bracht Zypern III (v. Casall) zaterdagavond 7.000 euro in het laatje en maakte ze haar mindere start deze week ruimschoots goed.

Vrieling gooide zijn planning na de eerste dag om en dat tekent zijn management waar een topruiter zich mee onderscheid ten opzichte van de rest. “Toch maar geen Grote Prijs voor Zypern, maar een tandje lager in deze 1.45m finale. Blij mee dat we dit wonnen. Ze zit er toch wel vaak vooraan bij hoor. Ik kon in de eerste lijn al meteen een galopsprong weglaten en in één tempo doorkoersen in die heel lange lijn naar de laatste, waarbij je dan net het geluk moet hebben dat je paard die bovenste balk ook nog laat liggen.”

In tegenstelling tot de meeste paarden van Jur Vrieling is Zypern III niet van VDL Stud in Beers, maar in Italiaans eigendom. “Zo’n paard heb ik er natuurlijk graag blij, maar ik blijf de familie Van de Lageweg natuurlijk altijd trouw. Aan hen heb ik mijn carrière als springruiter te danken.”

Voor de dressuuravond blijft de ruiter uit het Groningse Holwierden niet. “Ik rijd naar huis. Mijn vriendin Suzanne Tepper heeft een paar weken geleden haar kuit- en scheenbeen gebroken en is geopereerd. Ze kan wel wat hulp gebruiken. Ik kom morgen weer terug hoor! Schrijf je ook op dat dit een topconcours is? Het mooiste outdoor paardensportevenement van Nederland!”

De tweede prijs in de Medium Tour finale om de Stoeterij Sterrehof Prijs ging naar Simone Blum uit Duitsland op Con Touch S. Willem Greve werd derde op Zypria S (v. Canturo) en charmeerde de nummer vier, Katherine Dinan uit Amerika door zijn bos bloemen aan haar af te staan. De 1.50m winnaars van gisteravond, Julia Houtzager-Kayser op Elke Maria M (v. Cornet Obolensky), werden nu vijfde.

Het was Sanne Thijssen die de vrijdagochtend opende met een zege in de 1.20m Anemone Horse Trucks Prijs op Dior P Z (v. Diarado). In de 1.25m BKC Prijs was Karlijn Stemerdink uit De Steeg de beste Nederlandse op Belladonna (v. Colandra) op plek drie.

Auteur: Wendy Scholten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *