Kirsten Beckers dressuurkoningin op Outdoor Gelderland - Outdoor Gelderland

Kirsten Beckers dressuurkoningin op Outdoor Gelderland

Geen extra werkzaamheden voor dierenarts
July 4, 2015
Tuigpaard Only the Lonely voelt zich thuis op Papendal
July 4, 2015
Geen extra werkzaamheden voor dierenarts
July 4, 2015
Tuigpaard Only the Lonely voelt zich thuis op Papendal
July 4, 2015
Toon alles

Kirsten Beckers dressuurkoningin op Outdoor Gelderland

PERSBERICHT – Met twee internationale overwinningen in de kür op muziek, mag Kirsten Beckers zich de dressuurkoningin van Outdoor Gelderland 2015 noemen. Na haar Lichte Tour-zege met Broere Argento (v. Jazz) won ze de Grand Prix kür met Broere Westpoint (v. Jazz) met 72,75%. Echte topscores, waar afmelders Edward Gal en Hans Peter Minderhoud mee hadden kunnen uitpakken, bleven uit.

Terwijl de hitte plaatsmaakte voor een mooie zomeravondse temperatuur, ging de Grand Prix kür op muziek van start. Met de beste combinaties van donderdag aan het eind, werd de wedstrijd steeds mooier. Olympisch duo Claudia Fassaert met Donnerfee (v. De Niro) zette 72,25% neer. Kirsten Beckers ging daar met een half procent overheen dankzij de prachtige zelfhouding, pirouettes en passage van Wespoint, maar liet met een mislukte serie changementen om de pas en een zuinige piaffe de deur op een kier voor Charlotte Jorst met Kastel’s Nintendo (v. Negro). De Amerikaanse die pas drie jaar op dit niveau rijdt, liet de kans op een zege door de vingers glippen met 71,18%. Vijfde tijdens zijn internationaal debuut werd de Gelderse ruiter Jean-Rene Luijmes op Aswin (v. Sandreo) met 65,88%.

Kirsten Beckers is blij met haar twee zeges, maar hoopt dat Westpoint volgende week in de landenwedstrijd in het Duitse Hagen en over twee weken op het NK nog een tandje extra bijzet in de ring. “Ik merk wel dat hij op z’n best is als hij ritme heeft, dus regelmatig mee gaat op concours. Ik heb hier met plezier gereden. Alles was hier goed voor elkaar en wij, dressuurruiters, hadden het geluk dat we ‘s ochtends en ‘s avonds konden rijden, dus bij lagere temperaturen. Het was wel erg warm op stal. De paarden zitten met hun neuzen zowat in de ventilatoren, maar ze hadden het slechter kunnen treffen. Ze konden er goed mee om gaan en worden top verzorgd. Het is jammer dat je je niet kan wapenen tegen alle bezorgde en negatieve reacties op Social Media en websites”, vertelt Beckers.

De springpaarden moesten vanmiddag bij hogere temperaturen presteren, maar deden dat probleemloos. Dierenarts Hank van Campen was zeer positief gestemd hoe fit ze de ring uitkwamen. “Ik heb niet een keer als behandelende arts iets hoeven te doen.”

De Ier Cian O’Connor won de 1.45m Medium Tour finale om de Anemone Horse Trucks Prijs en dat was zijn tweede zege met de merrie Quidam’s Cherie (v. Quidam de Revel). Gelders talent Stefanie van den Brink uit Nijkerkerveen werd knap tweede met Baronescha (v. Verdi), voor Wout-Jan van der Schans uit Nijkerk met Capetown (v. Oklund). De 16-jarige Sanne Thijssen, zeer succesvol op Papendal, won de 1.30m Harry’s Horse Prijs met Aniet (v. Tenerife VDL). Bart Bles uit Babberich werd in deze proeven vijfde en derde. In de 1.35m Droomparken Prijs was Piet Raijmakers jr. de beste Nederlander op de derde plaats met Clarima (v. Clarimo).

In de Outdoor Gelderland Trofee voor Z2 dressuurruiters werd de hoogste score van de dag gerealiseerd. Bart Veeze uit Lochem realiseerde maar liefst 75% in de kür op muziek met de prachtige Delgado (v. Oscar). Het gat met de nummer twee was maar liefst 7,83%.

Zondag is de afsluitende dag van Outdoor Gelderland met om 15.00 uur de Grote Prijs op 1.55m niveau. De toegang tot het evenement is gratis, voor de tribunes zijn tickets verkrijgbaar.

Comments are closed.