Tuigpaard Only the Lonely voelt zich thuis op Papendal - Outdoor Gelderland

Tuigpaard Only the Lonely voelt zich thuis op Papendal

Kirsten Beckers dressuurkoningin op Outdoor Gelderland
July 4, 2015
STOETERIJ STERREHOF OUTDOOR GELDERLAND TROFEE VOOR MEIKE HELDERMAN
July 5, 2015
Kirsten Beckers dressuurkoningin op Outdoor Gelderland
July 4, 2015
STOETERIJ STERREHOF OUTDOOR GELDERLAND TROFEE VOOR MEIKE HELDERMAN
July 5, 2015
Toon alles

Tuigpaard Only the Lonely voelt zich thuis op Papendal

Voor het achtste jaar op rij was de Masterclass Tuigpaarden op zaterdagavond op Outdoor Gelderland te gast. “En zolang het concours bestaat moeten ze blijven komen. Wat is dit toch een ge-wel-dige rubriek”, luidt een enthousiaste Jan de Vries, voorzitter van Outdoor Gelderland en BMC adviesbureau. Dolgelukkig was ook Evelien Corbeek, die haar Only the Lonely als eerste mocht opstellen.

De Pavo Masterclass Tuigpaarden supported by Horses2fly & Leen Soldaat Trainings Systems werd op Papendal gejureerd door Jan de Vries, de Duitser Gotthilf Riexinger (FEI dressuurjurylid), Theo Driessen (voorzitter van Sociëteit Gelre), Fred Hakvoort (directeur BKC bosbouw & houtkap en milieu-adviseur) en Gerrie Elfrink (wethouder sport van de gemeente Arnhem). Al snel werd duidelijk dat de heren verschillende favorieten hadden en dat er al snel gediscussieerd werd over de plaatsing van de topdrie.

Only the Lonely (v. Manno) liet zich op z’n best zien met zijn ruime drafpassen, hoge knieactie en prachtige houding, maar kreeg stevige concurrentie. De tweede plaats ging naar de geroutineerde, fantastisch dravende vosbles Wild Rose F (v. Manno) met Henk Fikse. Op de derde plaats kwam de pas vijfjarige Flexibel (v. Artiflex) met Hans Robben, waar Jan de Vries fan van was.

“Als ik het in m’n eentje voor het zeggen had, had Flexibel gewonnen. Hij mist nog iets kracht, maar wat een aanleg en lossigheid heeft dat paard zeg! Nog maar vijf jaar en dan al zo lopen!”, vertelt De Vries bevlogen. Topdressuurman Riexinger roerde zijn vinger in de pap en wist zijn collegajuryleden van de uiteindelijke plaatsing te overtuigen.

Drievoudig winnaar van de competitiewedstrijden dit seizoen, Aron (v.Ganges) met Cees Embregts, werd in Arnhem als vierde opgesteld. Amaretto (v. Hofmeester) met Thijs Blankendaal finishte als vijfde, gevolgd door de winnaar op CSI Twente, Barend (v. Marvel) van Jan Jordans.

Outdoor Gelderland was voorlopig het laatste optreden van de Masterclass Tuigpaarden. De toppers maken zich op voor de finale op 13 september tijdens het Horse Event Ermelo.

Auteur/foto: Wendy Scholten

Comments are closed.