Dressuurgala - Outdoor Gelderland

Dressuurgala

The Future meets Grand Prix!

Na vele succesvolle edities kan het Anemone Horsetrucks dressuurgala niet ontbreken op zaterdagavond. Het dressuurgala van Outdoor Gelderland is uitgegroeid tot één van de populairste hippische avonden van Nederland. Met een mix van demonstraties, clinics en prachtige shows komen paardenliefhebbers vanuit het hele land naar Outdoor Gelderland om maar niets te missen van de schoonheid, emotie en kunst van dressuur.

The Future Meets Grand Prix

19.00 UUR OPENING BIXIE PARADE
Het is feest! Jonge amazones en ruitertjes op hun pony's openen de dressuuravond met een feestelijke parade.

CLINIC ANKY VAN GRUNSVEN
Met trots kunnen we melden dat Anky van Grunsven weer naar Outdoor Gelderland komt. Ze geeft samen met haar leerlingen Marten Luiten (Nederlands kampioen Young Riders & U25) en Janneke van Kooten-Hendriks een clinic over het trainen van een dressuurpaard richting hoger niveau, zoals de voorbereiding op en het rijden van pirouettes 

Om thuis mee aan de slag te gaan
Ook Grand Prix-amazone Emmelie Scholtens is erbij. Ze zal met één van haar jonge paarden laten zien hoe ze deze voorbereid op de toekomst.

RS2Dressage: Vanuit harmonie naar Grand Prix
Onder leiding van Marion Schreuder demonstreren Marieke van der Putten, Seth Boschman en Robin van Lierop van het succesvolle RS2Dressage hoe zij vanuit harmonie naar Grand Prix-niveau trainen. 

Van veulen tot wereldkampioenschap jonge dressuurpaarden
Bart Veeze presenteert de goedgekeurde dekhengst Kyton en neemt je mee in zijn aanloop naar het WK voor jonge dressuurpaarden. Vorig jaar wonnen ze het KNHS-kampioenschap Z2-dressuur, gevolgd door de NK-titel in het ZZ-Licht en recent in de Lichte Tour. Ook worden er enkele veulens van Kyton gepresenteerd.

The Road to Grand Prix 
Ook een Grand Prix-amazone krijgt les. Emmelie Scholten laat zien hoe ze traint met haar Grand Prix paard.  

Pas de Deux Kür op Muziek op Grand Prix NIVEAU
De volgende Grand Prix ruiters komen samen met een leerling aan de start in een Pas de Deux Kür op Muziek. Wie wint deze wedstrijd?   

Adelinde Cornelissen 
Kirsten Brouwer  
Marlies van Baalen 
Joyce Lenaerts 
Patrick van der Meer 

Zonder dressuur geen basis voor snelheid
Waarom een mencombinatie ook begeleid wordt door een dressuurinstructeur wordt tijdens deze spectaculaire clinic duidelijk! Onder begeleiding van Mieke van Tergouw en Adelinde Cornellissen zie je Claudio Fumagalli in volle vaart aan het werk. Mieke heeft vele Nederlandse kampioenschappen op haar naam staan, met haar vierspan pony’s, het tweespan paarden en als kroon op haar werk wereldkampioen tweespan paarden 1995 het Poolse Poznan.  

Aanvang dressuurgala:  19.00 uur
Einde :   22.00 uur / 22.15 uur

BESTEL JE TICKETS HIER