Jong dressuurtalent via Outdoor Gelderland richting WK - Outdoor Gelderland

Jong dressuurtalent via Outdoor Gelderland richting WK

Outdoor Gelderland: paarden, congress, culifair en champagne
June 27, 2015
Vernevelaars verkoelen paarden op Outdoor Gelderland
June 30, 2015
Outdoor Gelderland: paarden, congress, culifair en champagne
June 27, 2015
Vernevelaars verkoelen paarden op Outdoor Gelderland
June 30, 2015
Toon alles

Jong dressuurtalent via Outdoor Gelderland richting WK

Nederlands beste jonge dressuurpaarden treden woensdag 1 juli aan op Outdoor Gelderland voor de voorlaatste selectiewedstrijd met het oog op de Wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden in Verden. De jonge paarden leggen de finaleproef af, waarna de juryleden de ruiters van commentaar en tips voorzien. Deze openbare training is gratis toegankelijk.

De eerste zesjarige komt om 7.30 uur in de baan en de laatste vijfjarige loopt om 13.15 uur haar verrichting. Er zitten nog 25 jonge paarden in het traject, waaronder maar liefst zeventien hengsten. Daaronder behoren de KWPN-goedgekeurde hengsten Expression (v. Vivaldi), Ebony (v. Painted Black), El Capone (v. UB-40), Eye Catcher (v. Vivaldi), Estoril (Zhivago), Five Star (v. Amazing Star), Foreign Affair (v. Rock Forever), Ferdinand (v. Vivaldi) en Ferdeaux (v. Bordeaux).

Eén van de amazones is Emmelie Scholtens, die bekend staat als jonge-paardenspecialist en al meerdere medailles won op het WK voor jonge dressuurpaarden. Dat ze het gehele opleidingstraject tot in de perfectie beheerst, bewijst ze met de bijzonder talentvolle hengst Apache (v. UB 40) waarmee ze op Outdoor Gelderland in de Grand Prix dressuur uitkomt. Vandaag in Hulten scoorden ze maar liefst 75% in de Grand Prix, die telt als kadervormingswedstrijd.

“Ik rijd Apache vanaf zijn vierde jaar. De WK selecties reden we destijds niet omdat hij snel afgeleid was en je toch een zo goed als perfecte proef moet kunnen neerzetten. Snel afgeleid is hij nog wel, maar nu in de Grand Prix komt hij het beste tot zijn recht. Ik heb hem inmiddels vier keer Grand Prix gestart en gewonnen en met de scores die we krijgen wil je graag een keer internationaal rijden. Dat doen we voor het eerst op Outdoor Gelderland! Spannend, want dan moet hij daar ook op stal. Ik hoop dat Apache zich niet te druk maakt.”

In de WK selectie heeft Emmelie Scholtens drie troeven: de vijfjarige Vivaldi-nakomelingen Fenix en Fanita en de zesjarige hengst Estoril. “Drie heel goede paarden die naar mijn mening niet zouden misstaan op het WK, maar de concurrentie is groot, vooral bij de vijfjarigen. Het is een mooie ervaring voor ze om in de piste van Outdoor Gelderland te lopen. Ik ben heel benieuwd hoe ze met de ambiance omgaan.”

De internationale dressuur op Papendal gaat overigens op donderdag 2 juli van start met de Lichte Tour. Op vrijdagochtend wordt er Grand Prix dressuur gereden en op zaterdagavond gaan de deelnemers de strijd aan in de kür op muziek.

 

Startlijst selectie jonge dressuurpaarden:
www.knhs.nl/media/6928/startlijst-concept.pdf

Programma Outdoor Gelderland:
www.outdoorgelderland.nl/programma-2015

 

Comments are closed.